Astrup Fearnley Museet
Nyhet 10.01.13

Astrup Fearnley Museet best likt

Nettstedet Ballrommet har satt sammen en oversikt over hvilke norske museer som er best likt på Facebook.

Blant de ti største finner vi seks kunstmuseer: Stenersenmuseet ligger på 9. plass med 3898 liker, Emanuel Vigeland Museum på 8. plass med 4853 liker, Henie Onstad Kunstsenter på 7. plass med 5312, Munch-museet på 6. plass med 5927 og Nasjonalmuseet på 4. plass med 7196 liker. Øverst blant kunstmuseene og foran alle andre museer i Norge ligger Astrup Fearnley Museet med 12844 liker.

De andre museene på topp ti-listen er alle kulturhistoriske museer; Rockheim ligger på 2. plass, Norsk Teknisk Museum på 3. plass, DogA på 5. plass og Lofotr Viking Museum ligger på 10. plass.

Til sammenligning hadde Kunstkritikk 3470 liker på sin nordiske utgave og 434 liker på den internasjonale utgaven per 9. januar 2013.

Ballrommet er «en boltreplass for nettkommunikatører ved norske museer» og gjennomførte sin undersøkelse den 3. januar 2013.

 1. Innlegg fra Karen Høie

  Astrup Fearnleymuséet er nytt og ligger vakkert til. Et deilig sted å besøke. Men samlingen…. tror ikke det er samlingen man går igjen og igjen for å se.

 2. Innlegg fra Bård Hammervold

  Hei Jonas, bare til orientering vedr. ditt innlegg på http://www.kunstkritikk.no/nyheter/astrup-fearnley-museet-best-likt/; Munchmuseet opererer med to sider på FB, h.h.v. én som retter seg mot et internasjonalt publikum hvor vi lar kunstneren Edvard Munch ”snakke”, og én som i hovedsak retter seg mot et norsk publikum og hvor det primært postes ting som skjer på museet. I sum liker mer enn 62’ Edvard Munch og Munchmuseet, noe som gjør at listen din kanskje er litt upresis. Antallet som liker Munch og Munchmuseet fordeler seg slik;

  56 278 liker http://www.facebook.com/edvard.munch?ref=hl
  5985 liker http://www.facebook.com/pages/The-Munch-Museum/61967497464?ref=hl

  Hilsen Bård Hammervold
  Kommunikasjonsdirektør på Munchmuseet

 3. Innlegg fra Kunstnernes Hus

  Kunstnernes hus, 4 898! :)

Skriv innlegg
Navn (kun innlegg under fullt navn tillates)*:

E-post (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Leserinnleggene er en viktig del av Kunstkritikk. Vi er derfor svært glad for at du bidrar til vårt leserforum. Vi ber alle følge vanlige regler for høflighet. Husk at du står ansvarlig for dine egne innlegg. Vi godtar derfor kun innlegg under fullt navn.

Redaksjonen leser ikke innlegg før publisering, men følger debatten fortløpende. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg som er usaklige, inneholder personangrep eller som vi av andre grunner finner upassende. Dette skjer uten forhåndsvarsel, og fullstendig etter skjønnsbaserte vurderinger gjort i redaksjonen. I leserinnlegg godtas kun tekst, ingen bilder, video, html-kode el. Lykke til med debatten!