Blogg 02.09.05

Samarbeid med konsten.net

Fra denne høsten har kunstkritkk.no inngått samarbeid med det svenske kunst- og kritikknettstedet konsten.net.

Fra denne høsten har kunstkritkk.no inngått samarbeid med det svenske nettstedet www.konsten.net. Konsten.net har eksistert siden 1998 og driver hovedsaklig med kunstkritikk, samt kommentarstoff og korte utstillingsanbefalinger under rubrikken “Gå och se!”. Nedslagsfeltet er først og fremst svensk kunst og kunstliv, men i arkivet finnes det også en god del tekster om norske utstillinger.

Konsten.net ble satt i gang og drives av Anders Oloffson, og de første årene ble alle tekstene på nettstedet skrevet av ham. Etterhvert har konsten.net fått flere skribenter og oppdateres nå med omkring 6 anmeldelser i måneden.

Siste nytt på konsten.net er Anders Oloffsons anmeldelse av Lotta Hannerz sin utstilling på Knäpper + Baumgarten i Stockholm. Utstillingen tar i følge Oloffson i bruk hele registeret av klassiske trompe l’oil-effekter og vanitas-motiver i en leken og gjennomført utstilling med tunge referanser til kunsthistorien. Ny av dagen er også Mia Zeecks anmeldelse av Magasin 3s store utstilling “Here Comes the Sun”, med verker av blant andre Olafur Eliasson, Francis Alÿs, Tobias Rehberger og Tacita Dean. Utstillingen handler om kosmologi, tid, og selvfølgelig, sola.

Skriv innlegg
Navn (kun innlegg under fullt navn tillates)*:

E-post (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Leserinnleggene er en viktig del av Kunstkritikk. Vi er derfor svært glad for at du bidrar til vårt leserforum. Vi ber alle følge vanlige regler for høflighet. Husk at du står ansvarlig for dine egne innlegg. Vi godtar derfor kun innlegg under fullt navn.

Redaksjonen leser ikke innlegg før publisering, men følger debatten fortløpende. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg som er usaklige, inneholder personangrep eller som vi av andre grunner finner upassende. Dette skjer uten forhåndsvarsel, og fullstendig etter skjønnsbaserte vurderinger gjort i redaksjonen. I leserinnlegg godtas kun tekst, ingen bilder, video, html-kode el. Lykke til med debatten!