YouTube Play. A Biennal of Creative Video

Solomon R. Guggenheim Museum, New York
Nyhet 22.10.10

Viser de beste YouTube Play-videoene

«This global online initiative is not a search for what’s «now,» but a search for what’s next,» heter det i Guggenheim-museets presentasjon av YouTube Play. A Biennal of Creative Video. Prosjektet er fra museets side et uttalt forsøk på å nå et bredt publikum, men de begrunner også samarbeidet med YouTube – og HP og Intel – utfra et ønske om å være på høyde med den digitale utviklingen.

Guggenheims kuratorer kom tidligere i høst frem til en kortliste på 125 videoer på grunnlag av over 23 300 innsendte bidrag. Denne kortlisten ble så vurdert av en jury bestående av Laurie Anderson, Animal Collective, Darren Aronofsky, Douglas Gordon, Marilyn Minter, Ryen McGinley, Takashi Murakami, Shirin Neshat, Stefan Sagmeister Apichatpong Weerasethakul og Nancy Spector, juryleder.

I går, torsdag 21. oktober, kunne juryen presentere sine utvalgte 25 beste videoer. Utvalget ble presentert og feiret med et arrangement på Guggenheim Museum i New York, som også ble streamet live. De 25 videoene vil bli vist på Guggenheim-museene i New York, Bilbao, Berlin og Venezia denne helgen, 22.-24. oktober – og på YouTube.com og Guggenheim.org.

Skriv innlegg
Navn (kun innlegg under fullt navn tillates)*:

E-post (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Leserinnleggene er en viktig del av Kunstkritikk. Vi er derfor svært glad for at du bidrar til vårt leserforum. Vi ber alle følge vanlige regler for høflighet. Husk at du står ansvarlig for dine egne innlegg. Vi godtar derfor kun innlegg under fullt navn.

Redaksjonen leser ikke innlegg før publisering, men følger debatten fortløpende. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg som er usaklige, inneholder personangrep eller som vi av andre grunner finner upassende. Dette skjer uten forhåndsvarsel, og fullstendig etter skjønnsbaserte vurderinger gjort i redaksjonen. I leserinnlegg godtas kun tekst, ingen bilder, video, html-kode el. Lykke til med debatten!