Lars Vilks

Nyhet 21.09.11

– Vilks var målet i Göteborg

Lars Vilks.

Den svenske tabloidavisen Metro skriver i dag at kunstneren Lars Vilks var målet for det som er blitt beskrevet som drapsplaner knyttet til åpningen av Göteborgsbiennalen og åpningsfesten på Röda Sten, som den 11. september ble evakuert av politiet.

Metro hevder å være i besittelse av hemmeligstemplede politidokumenter der det bekreftes av det var Vilks som skulle drepes. Vilks var ikke tilstede på åpningsfesten, men hadde i forkant av åpningen annonsert på bloggen sin at han hadde planer om å delta. Fire menn ble pågrepet den 11. september, men en av disse ble sluppet fri før de tre andre ble formelt varetektsfengslet den 14. september.

Politiet skal i følge papirene Metro har fått tilgang til ha beslaglagt en lommekniv og et programhefte fra Röda Sten med notater som beskrives som «besvärande» for de mistenkte. I tillegg skal politiet ha avlyttet en samtale mellom to av de mistenkte, og én av disse skal også ha spurt etter Vilks på åpningen. De tre mennene som sitter i varetekt nekter straffeskyld, og politiet er fremdeles svært tilbakeholdne med informasjon.

Skriv innlegg
Navn (kun innlegg under fullt navn tillates)*:

E-post (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Leserinnleggene er en viktig del av Kunstkritikk. Vi er derfor svært glad for at du bidrar til vårt leserforum. Vi ber alle følge vanlige regler for høflighet. Husk at du står ansvarlig for dine egne innlegg. Vi godtar derfor kun innlegg under fullt navn.

Redaksjonen leser ikke innlegg før publisering, men følger debatten fortløpende. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg som er usaklige, inneholder personangrep eller som vi av andre grunner finner upassende. Dette skjer uten forhåndsvarsel, og fullstendig etter skjønnsbaserte vurderinger gjort i redaksjonen. I leserinnlegg godtas kun tekst, ingen bilder, video, html-kode el. Lykke til med debatten!