Lars Vilks

Nyhet 06.10.10

Vilks fullfører avbrutt foredrag

Lars Vilks.

Den svenske kunstneren Lars Vilks lever som kjent med dødstrusler etter at han i 2007 tegnet profeten Muhammed som hund. I morgen, torsdag 7. oktober, skal han etter planen fullføre foredraget som ble avbrutt ved Uppsala Universitet i mai i år, da han ble angrepet etter å ha vist en film hvor nakne homoseksuelle menn bærer masker som skal forestille profeten Muhammed. Uppsala Universitet kunngjorde kort tid etter angrepet at de hadde bedt Vilks holde forelesningen på nytt til høsten. «Våld och hot ska inte tysta människor på universitet eller på andra håll i samhället,» het det i en pressemelding fra universitetet i mai måned. Den nye forelesningen vil være åpen for allmennheten, men universitetet oppgir i en pressemelding at sikkerheten vil være forsterket.

Sikkerhetshensyn var for øvrig årsak til avlysning forrige uke, da Vilks etter planen skulle holde foredrag i Philadelphia, USA. Vilks tok i stedet imot pressen i all hemmelighet på et hotellrom, melder the Philadelpia Inquierer. Besøket i Philadelphia, som inngikk i en ukes foredragsturné i USA og Canada, var lagt til torsdag 30. september, 5-årsjublieet for den danske avisen Jyllands-Postens omstridte publisering av Muhammed-tegninger, og var følge the Philadelpia Inquierer organisert i samarbeid med den konservative stiftelsen the David Horowitz Freedom Center. Turnéen var for øvrig sponset av the International Free Press Society Canada og the Danish Free Press Society. Også et planlagt besøk i Ottawa ble avlyst.

Skriv innlegg
Navn (kun innlegg under fullt navn tillates)*:

E-post (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Leserinnleggene er en viktig del av Kunstkritikk. Vi er derfor svært glad for at du bidrar til vårt leserforum. Vi ber alle følge vanlige regler for høflighet. Husk at du står ansvarlig for dine egne innlegg. Vi godtar derfor kun innlegg under fullt navn.

Redaksjonen leser ikke innlegg før publisering, men følger debatten fortløpende. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg som er usaklige, inneholder personangrep eller som vi av andre grunner finner upassende. Dette skjer uten forhåndsvarsel, og fullstendig etter skjønnsbaserte vurderinger gjort i redaksjonen. I leserinnlegg godtas kun tekst, ingen bilder, video, html-kode el. Lykke til med debatten!