Nyhet Artikkel på Engelsk|01.07.11

Videointerview med kuratorerne Howie Chen og Tim Saltarelli

Howie Chen og Tim Saltarelli

Det New York-baserede Dispatch Bureau blev oprettet i 2007 af Howie Chen og Gabrielle Giattino som et kontor for kuratorisk arbejde baseret på fleksibilitet, effektivitet og kritisk refleksion. Det vil sige et kontor fritaget fra det store bureaukratiske apparat som de større kunstinstitutioner de tidligere havde arbejdet for (henholdsvis Whitney Museum og Swiss Insitute) var underlagt.

I 2 ½ år lå Dispatch Bureau på Henry Str. i New York, hvor det mere lignede et almindeligt kontor, end et udstillingssted. Dispatch eksisterer nu uden fast residens og det giver dem derfor endnu større mulighed for internationale samarbejder. Som nu det på IMO projects i København, hvor Dispatch, sammen med kurator Tim Saltarelli, viser udstillingen I don’t know if it makes any sense – I feel quite dizzy and a little drunk due to the blow. I will return with more info shortly… som inkluderer 26 kunstnere, hvoraf flere aldrig har været udstillet i Danmark før.

I interviewet med Kunstkritikk forklarer Howie Chen og Tim Saltarelli hvordan de mimer metoder fra helt andre felter i deres kuratoriske arbejde – fx effektiviteten i et taxakontor.

Skriv innlegg
Navn (kun innlegg under fullt navn tillates)*:

E-post (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Leserinnleggene er en viktig del av Kunstkritikk. Vi er derfor svært glad for at du bidrar til vårt leserforum. Vi ber alle følge vanlige regler for høflighet. Husk at du står ansvarlig for dine egne innlegg. Vi godtar derfor kun innlegg under fullt navn.

Redaksjonen leser ikke innlegg før publisering, men følger debatten fortløpende. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg som er usaklige, inneholder personangrep eller som vi av andre grunner finner upassende. Dette skjer uten forhåndsvarsel, og fullstendig etter skjønnsbaserte vurderinger gjort i redaksjonen. I leserinnlegg godtas kun tekst, ingen bilder, video, html-kode el. Lykke til med debatten!