Harry Smith

Kunstakademiet i Oslo
Nyhet 20.04.10

Vernacular Modernism utsatt til høsten

Seminaret Vernacular Modernism, om den amerikanske kunstneren og aktivisten Harry Smith (1923-1991), som etter planen skulle finne sted på Kunstakademiet i Oslo de to nærmeste dagene, 21. og 22. april, er nå utsatt til høsten, grunnet den islandske askens herjinger med flytrafikken.

Harry Smith, filmstill. Fra Harry Smith Archives

– Vi måtte utsette seminaret vårt fordi hovedgjesten og filmene hun skulle vise ikke kommer frem til Oslo, takket være vulkanen, sier professor ved Kunstakademiet, Aeron Bergman til Kunstkritikk.

– Rani Singh, direktøren for the Harry Smith Archives, skulle vise Harry Smiths filmer og diskutere arbeidet hans om amerikansk folkemusikk. Vi hadde bygget seminaret rundt hennes bidrag, så vi besluttet å utsette det hele til høsten, sier Bergman, som likevel ikke helt utelukker at det kan bli mulig å få sett Harry Smiths filmer de nærmeste ukene, siden filmene er sendt avgårde fra New York og for øyeblikket står fast et sted på veien. Bergman kan også fortelle at høstversjonen av seminaret vil komme til å bli større og vare lenger, siden det nå er mer tid til forberedelser.

Skriv innlegg
Navn (kun innlegg under fullt navn tillates)*:

E-post (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Leserinnleggene er en viktig del av Kunstkritikk. Vi er derfor svært glad for at du bidrar til vårt leserforum. Vi ber alle følge vanlige regler for høflighet. Husk at du står ansvarlig for dine egne innlegg. Vi godtar derfor kun innlegg under fullt navn.

Redaksjonen leser ikke innlegg før publisering, men følger debatten fortløpende. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg som er usaklige, inneholder personangrep eller som vi av andre grunner finner upassende. Dette skjer uten forhåndsvarsel, og fullstendig etter skjønnsbaserte vurderinger gjort i redaksjonen. I leserinnlegg godtas kun tekst, ingen bilder, video, html-kode el. Lykke til med debatten!