Van Abbemuseum
Nyhet 30.11.11

Van Abbemuseum får fortsette

Van Abbemuseum. Foto: Peter Cox.

Charles Esche, direktør ved Van Abbemuseum i Nederland, får lov til å videreføre sitt «radikale og gjestfrie» museumsprogram. Det ble klart etter et møte i kommunestyret i Eindhoven tirsdag. Dermed ble ikke forslaget fra den lokale arbeiderpartipolitikeren Arnold Raaijmakers vedtatt.

Raaijmakers la i oktober fram et forslag om å kommersiallisere og popularisere museet, samt å revurdere museets handlingsplan. Les mer om dette forslaget her.

På sin facebookside uttrykker Charles Esche glede over å kunne videreføre programmet som planlagt i 2012, men også undring over den nederlandske, konsensusorienterte politiske kulturen. Esche forteller i en statusoppdatering at han selv kommer fra en antagonistisk politisk kultur (De britiske øyer, red.anm.).

Charles Esche.

I Nederland er det i følge Esche imidlertid ingen klare vinnere eller tapere etter en slik vesentlig kulturdebatt. Beslutningen i bystyret i Eindhoven var dermed tosidig: På den ene siden kan Van Abbemuseum videreføre sitt program, på den annen side må de akseptere en ekstern gruppe som skal se nærmere på hvordan museet kan bli mer kommersielt.

Les også vårt intervju med Charles Esche her.

Skriv innlegg
Navn (kun innlegg under fullt navn tillates)*:

E-post (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Leserinnleggene er en viktig del av Kunstkritikk. Vi er derfor svært glad for at du bidrar til vårt leserforum. Vi ber alle følge vanlige regler for høflighet. Husk at du står ansvarlig for dine egne innlegg. Vi godtar derfor kun innlegg under fullt navn.

Redaksjonen leser ikke innlegg før publisering, men følger debatten fortløpende. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg som er usaklige, inneholder personangrep eller som vi av andre grunner finner upassende. Dette skjer uten forhåndsvarsel, og fullstendig etter skjønnsbaserte vurderinger gjort i redaksjonen. I leserinnlegg godtas kun tekst, ingen bilder, video, html-kode el. Lykke til med debatten!