Ute Meta Bauer

Nyhet 15.09.11

Ute Meta Bauer til London

Ute Meta Bauer. Foto: The Royal College of Art.

Ute Meta Bauer blir dekan på School of Fine Art på the Royal College of Art i London. Bauer – som var den første direktøren ved Office for Contemporary Art Norway fra 2002 til 2005 – har i seks år vært leder for MITs billedkunstprogram i Boston, Massachusets. Til neste år flytter hun til London.

– Jeg er svært spent og beæret – både profesjonelt og personlig. Jeg ser fram til å bidra til et sterkere samarbeid mellom de fire kunstprogrammene, utvikle forskningsprosjekter og se på framtidige muligheter sammen mine kolleger på skolen. Royal College of Art er, med sitt brede virksomhetsområde og sine verksteder, det perfekte stedet for de som er interessert i å dele kunnskap og praktiske ferdigheter på tvers av disipliner, noe jeg er svært opptatt av, sier Bauer i en pressemelding.

Ute Meta Bauer etablerte seg som en ledende skikkelse i kunstfeltet med seminaret «A New Spirit in Curating?» i 1992. Hun har vært professor ved Kunstakademiet i Wien, co-kurator for Documenta11 (i 2002) og kurator for den tredje Berlin-biennalen (i 2004).

The Royal College of Art i London har seks skoler: School of Communication, School of Design, School of Fine Art, School of Humanities og School of Material. Bauer tiltrer stillingen som dekan i september 2012.

Skriv innlegg
Navn (kun innlegg under fullt navn tillates)*:

E-post (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Leserinnleggene er en viktig del av Kunstkritikk. Vi er derfor svært glad for at du bidrar til vårt leserforum. Vi ber alle følge vanlige regler for høflighet. Husk at du står ansvarlig for dine egne innlegg. Vi godtar derfor kun innlegg under fullt navn.

Redaksjonen leser ikke innlegg før publisering, men følger debatten fortløpende. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg som er usaklige, inneholder personangrep eller som vi av andre grunner finner upassende. Dette skjer uten forhåndsvarsel, og fullstendig etter skjønnsbaserte vurderinger gjort i redaksjonen. I leserinnlegg godtas kun tekst, ingen bilder, video, html-kode el. Lykke til med debatten!