Christoph Schlingensief

La Biennale di Venezia
Nyhet 06.10.10

Tysk paviljong vil hedre Schlingensief

Det var knyttet en viss usikkerhet til hva som ville være Tysklands bidrag til Venezia-biennalen 2011, etter at den kontroversielle teaterregissøren, skuespilleren, filmskaperen og kunstneren Christoph Schlingensief, som var valgt ut som landets representant og som var i gang med forberedelsene til utstillingen, døde av lungekreft i august. Nå er det imidlertid bekreftet at den tyske paviljongen fortsatt vil presentere Schlingensief, med en minneutstilling.

Christoph Schlingensief

Susanne Gaensheimer, kurator for den tyske paviljongen ved Venezia-biennalen 2011, sier i et intervju i The Art Newspaper at utstillingen til dels vil bestå av dokumentasjon av Schlingensiefs visjon for paviljongen, et forsøk på å presentere alle aspektene av hans opprinnelige idé, og at hun også ser det som en mulighet å kuratere hans verk som en retrospektiv.

– Ufordringen er å presentere kunsten hans uten at han er fysisk tilstede. Paviljongen vil vise og forholde seg til denne opplevelsen av tomrom som han etterlot seg, sier Gaensheimer til The Art Newspaper.

Skriv innlegg
Navn (kun innlegg under fullt navn tillates)*:

E-post (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Leserinnleggene er en viktig del av Kunstkritikk. Vi er derfor svært glad for at du bidrar til vårt leserforum. Vi ber alle følge vanlige regler for høflighet. Husk at du står ansvarlig for dine egne innlegg. Vi godtar derfor kun innlegg under fullt navn.

Redaksjonen leser ikke innlegg før publisering, men følger debatten fortløpende. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg som er usaklige, inneholder personangrep eller som vi av andre grunner finner upassende. Dette skjer uten forhåndsvarsel, og fullstendig etter skjønnsbaserte vurderinger gjort i redaksjonen. I leserinnlegg godtas kun tekst, ingen bilder, video, html-kode el. Lykke til med debatten!