Kunsthall Trafo, Asker
Nyhet 23.04.13

Trafo Kunsthall får daglig leder

Knut Blomstrøm. Foto: Trafo Kunsthall.

Knut Blomstrøm. Foto: Trafo Kunsthall.

Trafo Kunsthall i Asker har fått ny daglig leder. Knut Blomstrøm (50) kommer fra jobben som daglig leder for det kommersielle galleriet GAD, som holdt til i en containerstruktur ved Munchmuseet på Tøyen fram til de stengte dørene i fjor høst. Han tiltrer 1. mai.

Blomstrøm sier til Kunstkritikk at hans visjon for Trafo Kunsthall vil være å styrke institusjonens posisjon gjennom økte publikumstall og vitale kvalitetsutstillinger.

– Jeg ønsker å tilrettelegge og gjennomføre utstillingene med samme profesjonalitet som kreves i privat sektor. Jeg håper også å kunne samarbeide med andre kunsthaller og visningssteder om vandreutstillinger eller felles utstillingstema, sier Blomstrøm.

Hvilken betydning har det for deg at Trafo nylig gikk over til å kalle seg kunsthall?

– Det er en presisering av stedets funksjon. Kunsthallen vektlegger det kunstfaglige fremfor det kommersielle, og opererer ikke med en fast stall kunstnere slik gallerier gjør, sier Blomstrøm.

Før GAD drev han galleriene LNM og Christian Dam i Oslo. Han har også vært ansvarlig redaktør for publikasjonen Billedkunstneren, forløperen for dagens Billedkunst.

Fra åpningen av Gisle Harrs utstilling. Foto: Trafo Kunsthall.

Fra åpningen av Gisle Harrs utstilling. Foto: Trafo Kunsthall.

– At Trafo er en kunsthall betyr økt fokus på formidling i et litt annet perspektiv enn den scenen jeg kommer fra, selv om GAD tidvis hadde klare paralleller til kunsthallbegrepet: vi hadde både avgangsutstillinger og kollektivutstillinger med ikke-kommersiell profil. Mens man i et galleri jobber langsiktig med hver enkelt kunstners karriere, og legger profilen i takt med egne preferanser, blir jobben i Trafo Kunsthall rettet mot langsiktig drift av selve institusjonen som en viktig regional aktør.

Trafostasjonen sentralt i Asker vest for Oslo åpnet for kunstpublikum i 2006, men da under navnet Galleri Trafo. Lørdag åpnet den nybakte kunsthallen tre nye utstillinger med Gisle Harr, Veslemøy Sparre Jansen og Iselin Linstad Hauge.

– Dessverre er det harde tider for private gallerier, så da bør det offentlige ta ansvar før antallet utstillinger blir for lavt eller snevert. Her har kunsthallene en viktig oppgave, mener Blomstrøm.

Skriv innlegg
Navn (kun innlegg under fullt navn tillates)*:

E-post (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Leserinnleggene er en viktig del av Kunstkritikk. Vi er derfor svært glad for at du bidrar til vårt leserforum. Vi ber alle følge vanlige regler for høflighet. Husk at du står ansvarlig for dine egne innlegg. Vi godtar derfor kun innlegg under fullt navn.

Redaksjonen leser ikke innlegg før publisering, men følger debatten fortløpende. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg som er usaklige, inneholder personangrep eller som vi av andre grunner finner upassende. Dette skjer uten forhåndsvarsel, og fullstendig etter skjønnsbaserte vurderinger gjort i redaksjonen. I leserinnlegg godtas kun tekst, ingen bilder, video, html-kode el. Lykke til med debatten!