Kunsthall Oslo, Torpedo, Oslo
Nyhet 17.09.10

Torpedo og Kunsthall Oslo åpner i kveld

Slik ser nye Torpedo ut, i inngangspartiet til Kunsthall Oslo. Foto: Jonas Ekeberg.

I kveld åpner Kunsthall Oslo i Bjørvika med gruppeutstillingen I Must Say That At First It Was Difficult Work. Samtidig åpner kunsthallens «samboer», kunstbokhandelen Torpedo.

Åpningen i kveld markerer også femårsjubileet til Torpedo. I den anledning vises en bordutstilling med samtlige gamle og nye utgivelser og prosjekter fra Torpedo Press’ katalog – antologier, kunstnerbøker, fanziner og plakater – 24 titler i alt. Bokhandelen reklamerer også med spesialpris ved kjøp av «Torpedos samlede verker».

– Vi har utforsket mange sjangere og har vel egentlig hatt en ganske sammensatt profil. Vi har imidlertid hovedsaklig samarbeidet med uetablerte kunstnere og skribenter, en ny generasjon som vi merker er interessert i bøker og publikasjoner som noe mer enn dokumentasjon. De bruker trykksakene som et medium. Vi merker også en stor internasjonal interesse, både for det vi gjør og for bokfeltet generelt. Det er veldig inspirerende, sier Tandberg.

– Det er også veldig fint å kunne dele lokaler med et initiativ som Kunsthall Oslo. Vi befinner oss i en ny bydel som man kan være med å forme. Kunsthall Oslo kan absolutt bidra til utviklingen av Bjørvika på en spennende måte, mener Karen Tandberg.

Kunsthall Oslos åpningsutstillig viser arbeider av Dina Danish, Judith Hopf, Johan Berner Jakobsen, Silke Otto-Knapp, Yvonne Rainer, Mary Redmond, John Smith, Saul Steinberg & Inge Morath, Arild Tveito. Torpedo og Kunsthall Oslo åpner i Trelastgata 3 på sjøsiden av Oslo S i kveld kl 19.

Skriv innlegg
Navn (kun innlegg under fullt navn tillates)*:

E-post (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Leserinnleggene er en viktig del av Kunstkritikk. Vi er derfor svært glad for at du bidrar til vårt leserforum. Vi ber alle følge vanlige regler for høflighet. Husk at du står ansvarlig for dine egne innlegg. Vi godtar derfor kun innlegg under fullt navn.

Redaksjonen leser ikke innlegg før publisering, men følger debatten fortløpende. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg som er usaklige, inneholder personangrep eller som vi av andre grunner finner upassende. Dette skjer uten forhåndsvarsel, og fullstendig etter skjønnsbaserte vurderinger gjort i redaksjonen. I leserinnlegg godtas kun tekst, ingen bilder, video, html-kode el. Lykke til med debatten!