Ina Blom

Nyhet 12.09.06

Torbjørn Rødland, Ina Blom og kritikerne

Den 14. juli kunne kunsthistoriker, kritiker og kurator Ina Blom i kronikken Dum – dummere – rock ‘n’ roll fortelle Morgenbladets lesere at det står dårlig til med norsk kunstkritikk.

I sommer viste Torbjørn Rødland utstillingen Uglesommer på Haugar kunstmuseum. I kronikken Dum – dummere – rock ‘n’ roll? i Morgenbladet, 14. juli kritiserer kunsthistoriker og kritiker Ina Blom de mange anmeldelsene av utstillingen. Blom mener norsk kunstkritikk er preget av en naiv, realistisk og moralistisk billedforståelse. I en ledsagende tekst samme dag kommenterer tre av kritikerne som blir nevnt Bloms uttalelser.

Tommy Olsson tar opp tråden en par uker senere, og i Den siste som går slukker etter seg i Morgenbladet, 14. juli forteller han historien om bananens rolle i rockhistorien. I et debattinnlegg av Grethe Melby sist helg oppfordrer hun Ina Blom eller andre som føler seg kallet, til å «trekke frem de gode norske kunstkritikerne av i dag, og fortelle hva som kjennetegner god kunstkritikk. Vet man hva som er dårlig, vet man jo også hva som er godt.»

(Tekstene er lagt ut med tillatelse fra skribentene.)

  1. Innlegg fra Ketil Nergaard

    I helgens utgave av Morgenbladet svarer Ina Blom på kritikken fra Tommy Olsson og Grethe Melby:
    Kunstkritikk og rock-kultur, Ina Blom, Morgenbladet, 15. september 2006

Skriv innlegg
Navn (kun innlegg under fullt navn tillates)*:

E-post (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Leserinnleggene er en viktig del av Kunstkritikk. Vi er derfor svært glad for at du bidrar til vårt leserforum. Vi ber alle følge vanlige regler for høflighet. Husk at du står ansvarlig for dine egne innlegg. Vi godtar derfor kun innlegg under fullt navn.

Redaksjonen leser ikke innlegg før publisering, men følger debatten fortløpende. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg som er usaklige, inneholder personangrep eller som vi av andre grunner finner upassende. Dette skjer uten forhåndsvarsel, og fullstendig etter skjønnsbaserte vurderinger gjort i redaksjonen. I leserinnlegg godtas kun tekst, ingen bilder, video, html-kode el. Lykke til med debatten!