Bergen
Nyhet 26.01.11

Stort debattmøte om kunstkritikk i Bergen

Bergen Kunstmuseum, Lysverket. Foto: Kunstmuseene i Bergen.

I morgen, torsdag 27. januar, arrangerer Norsk kritikerlags seksjon for kunst, i samarbeid med Bergen Kunstmuseum, en stor kritikersalong under overskriften Kunstkritikkens plass i kunstliv og kunstpolitikk i Bergen. En rekke representanter for ulike deler av kunstlivet i Bergen bringes sammen i kunstmuseets lokaler for å diskutere spørsmål knyttet til kunstkritikkens rolle på den bergenske kunstscenen. Hvem som har ansvar for å gi plass til kritikken, og hvorvidt kritikken av kunsten bør bli et kunstpolitisk ansvar på linje med kunsten selv, er også spørsmål som vil bli tatt opp denne kvelden.

Blant de inviterte deltakerne er Erlend Høyersten, direktør ved Kunstmuseene i Bergen, Solveig Øvstebø, intendant ved Bergen Kunsthall, Randi Grav Berger fra galleriet Entrée, Lars Korff Lofthus, billedkunstner, Hilde Sandvik, kulturredaktør i Bergens Tidende, Sissel Lillebostad fra Kunsthøgskolen i Bergen, Arne Skaug Olsen, leder for visningsrommet USF, Øystein Hauge, kunstkritiker i Bergens Tidende, Anne Szefer Karlsen, leder for Hordaland Kunstsenter, Cecilia Gelin, dekan ved Kunsthøgskolen i Bergen, Harald Victor Hove, kulturbyråd i Bergen kommune, Anna Elisa Tryti, fylkeskultursjef i Hordaland fylkeskommune, samt Synnøve Vik, stipendiat ved UiB og medlem av arbeidsutvalget til Norsk kritikerlags kunstseksjon. Møteleder, også fra Norsk kritikerlag, er dr. philos. Dag Solhjell.

  1. Innlegg fra Erling Moestue Bugge

    Referatet fra møte ligger nå ute på Kritikerlagets nettsider:

    http://www.kritikerlaget.no/pages/nor/592-referat_fra_kritikersalong_om_kunstkritikkens_plass_i_kunstliv_og_kunstpolitikk_i_bergen

Skriv innlegg
Navn (kun innlegg under fullt navn tillates)*:

E-post (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Leserinnleggene er en viktig del av Kunstkritikk. Vi er derfor svært glad for at du bidrar til vårt leserforum. Vi ber alle følge vanlige regler for høflighet. Husk at du står ansvarlig for dine egne innlegg. Vi godtar derfor kun innlegg under fullt navn.

Redaksjonen leser ikke innlegg før publisering, men følger debatten fortløpende. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg som er usaklige, inneholder personangrep eller som vi av andre grunner finner upassende. Dette skjer uten forhåndsvarsel, og fullstendig etter skjønnsbaserte vurderinger gjort i redaksjonen. I leserinnlegg godtas kun tekst, ingen bilder, video, html-kode el. Lykke til med debatten!