Nyhet 06.06.11

Stipendutdeling fra cruiseselskap

Signe Marie Andersen, Knut Åsdam og Helene Sommer (foto: Morten Holm)

Stipendene på 200 000,- går til Signe Marie Andresen, Helene Sommer og Knut Åsdam. Stipendene deles ut av det norsk-amerikanske cruiseskip-selskapet Royal Caribbean Cruise Lines.

– Det er en attraktiv pris med solide navn i søkerbunken, uttaler juryformann Jarle Strømodden i en pressemelding fra Royal Caribbean Arts Grant i dag. De andre medlemmene av juryen er Tone Hansen, Eva Klerck Gange, Thorbjørn Sørensen og Paulina Wilhelmsen.

Juryens begrunnelser lyder:

– Helene Sommer tilhører en generasjon kunstnere som bruker ulike former for arkivmateriale sammen med egne opptak som grunnlag for komplekse filmer. Hun har arbeidet med installasjoner, artist-books og film i en rekke utstillinger i inn- og utland og har etablert et solid kunstnerisk ståsted og utøver et godt kunstnerisk skjønn.

– Knut Åsdam har profilert seg internasjonalt med sine video– og filminstallasjoner og markert seg med arbeider som problematiserer dagens urbane samfunn. Juryen har lagt vekt på hvordan Åsdam utforsker politiske aspekter ved dagens urbane kultur ved å tydeliggjøre psykologiske spenninger og dysfunksjoner i et fremmedgjort miljø.

– Signe Marie Andersen holder fast ved en tematisk undertone uansett motivkrets. Fotografiene er som scener fra ulike fortellinger hvor man som betrakter ser at verden er både trist og vakker. Juryen har lagt vekt på hvordan hun over flere år har vist en tydelig og solid utvikling innenfor fotografiet som uttrykksform.

Skriv innlegg
Navn (kun innlegg under fullt navn tillates)*:

E-post (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Leserinnleggene er en viktig del av Kunstkritikk. Vi er derfor svært glad for at du bidrar til vårt leserforum. Vi ber alle følge vanlige regler for høflighet. Husk at du står ansvarlig for dine egne innlegg. Vi godtar derfor kun innlegg under fullt navn.

Redaksjonen leser ikke innlegg før publisering, men følger debatten fortløpende. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg som er usaklige, inneholder personangrep eller som vi av andre grunner finner upassende. Dette skjer uten forhåndsvarsel, og fullstendig etter skjønnsbaserte vurderinger gjort i redaksjonen. I leserinnlegg godtas kun tekst, ingen bilder, video, html-kode el. Lykke til med debatten!