NBK
Nyhet 21.10.10

Stiller seg undrende

Gjert Gjertsen, daglig leder i NBK.

På initiativ fra Norske Billedkunstnere, NBK, ble det tirsdag arrangert et møte om den varslede overføringen av ansvar fra Kulturdepartementet til Norsk kulturråd. Store deler av kulturbudsjettet er fra og med 2011 overført fra departementet til Kulturrådet, som skal fordele midlene videre til de enkelte tilskuddsmottakerne. Representanter for de berørte partene i kunstfeltet møttes til diskusjon og for å forsøke å komme frem til en omforent holdning.

– Alle er undrende til dette forslaget. Det virker lite konsekvent og det er dessuten ingen begrunnelser, oppsummerer daglig leder i NBK, Gjert Gjertsen, overfor Kunstkritikk etter tirsdagens møte. Han forteller at de med det nærmeste vil innkalle departementet og også representanter for politisk ledelse for en redegjøring og samtale om reformen.

– Hele Kulturrådet er jo i endring, så det er jo foreløpig vanskelig å gjette hvordan vurderinger og eventuelle prioriteringer vil skje der, sier Gjertsen til Kunstkritikk.

Skriv innlegg
Navn (kun innlegg under fullt navn tillates)*:

E-post (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Leserinnleggene er en viktig del av Kunstkritikk. Vi er derfor svært glad for at du bidrar til vårt leserforum. Vi ber alle følge vanlige regler for høflighet. Husk at du står ansvarlig for dine egne innlegg. Vi godtar derfor kun innlegg under fullt navn.

Redaksjonen leser ikke innlegg før publisering, men følger debatten fortløpende. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg som er usaklige, inneholder personangrep eller som vi av andre grunner finner upassende. Dette skjer uten forhåndsvarsel, og fullstendig etter skjønnsbaserte vurderinger gjort i redaksjonen. I leserinnlegg godtas kun tekst, ingen bilder, video, html-kode el. Lykke til med debatten!