Nyhet 31.08.10

Spør en kurator?

I morgen, 1. september, arrangeres den internasjonale Ask a Curator Day. På nettstedet Twitter kan publikum stille spørsmål og få svar fra kuratorer fra over 300 museer og gallerier i 25 land.

Det er riktignok ikke bare kunstinstitusjoner som deltar; her finner man museer for alt fra fransk sjokolade til australiensk politi. Blant de største kunstmuseene som deltar er britiske TATE og Whitney Museum of American Art.

Fra Norge deltar Nasjonalmuseet og Astrup Fearnley Museet, fra Danmark kun Nationalmuseet. Fra Sverige er det flere som har meldt seg på, men ingen kunstmuseer – det dreier seg om Historiska museet, Kungliga Myntkabinettet, Nobelmuseet, Nordiska museet og Tekniska museet.

Mer informasjon på www.askacurator.com og twitter.com/AskACurator.

  1. Innlegg fra Mariann Enge

    Ja, takk for påpekningen; Rogaland Kunstmuseum har kommet med etter at denne notisen ble publisert.

  2. Innlegg fra André Gali

    Liten rettelse; fra Norge deltar også Rogaland Kunstmuseum.

Skriv innlegg
Navn (kun innlegg under fullt navn tillates)*:

E-post (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Leserinnleggene er en viktig del av Kunstkritikk. Vi er derfor svært glad for at du bidrar til vårt leserforum. Vi ber alle følge vanlige regler for høflighet. Husk at du står ansvarlig for dine egne innlegg. Vi godtar derfor kun innlegg under fullt navn.

Redaksjonen leser ikke innlegg før publisering, men følger debatten fortløpende. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg som er usaklige, inneholder personangrep eller som vi av andre grunner finner upassende. Dette skjer uten forhåndsvarsel, og fullstendig etter skjønnsbaserte vurderinger gjort i redaksjonen. I leserinnlegg godtas kun tekst, ingen bilder, video, html-kode el. Lykke til med debatten!