Kunst i offentlige rom (KORO)
Nyhet 25.01.13

Sosiolog blir direktør i KORO

Svein Bjørkaas. Foto: Universitetet i Oslo.

Svein Bjørkaas. Foto: Universitetet i Oslo.

Svein Bjørkås (59 år) er tilsatt som ny direktør for Kunst i offentlige rom (KORO) for en åremålsperiode på seks år.

Dette skriver Kulturdepartementet i en pressemelding i dag.

Svein Bjørkås er utdannet fotograf og sosiolog (cand.polit.) med kulturpolitikk og kulturelle endringsprosesser som spesialfelt. Han er av Universitetet i Oslo tilkjent førsteamanuensiskompetanse i kultursosiologi. Med bakgrunn i sitt mangeårige forskningsarbeid har Bjørkås redigert og skrevet et stort antall bøker, forskningsrapporter og artikler om kunst- og kulturpolitikk, billedkunst, kunsthåndverk, scenekunst og musikk.

Bjørkås har bl.a. vært direktør for MIC – Norsk musikkinformasjon, forskningsleder i Norsk kulturråd og daglig leder for Norske Kunsthåndverkeres Formidlingssentral/Norske Kunsthåndverkere. Han kommer nå fra stillingen som instituttleder ved Institutt for musikkvitenskap ved Universitetet i Oslo.

– Med tilsettingen av Svein Bjørkås får KORO en direktør med bred erfaring fra kunst- og kulturlivet. Denne erfaringen vil være viktig for KORO sitt videre arbeid for mangfold og nyskaping i kunstproduksjonen, sier kulturminister Hadia Tajik.

KORO er statens fagorgan for kunst i offentlige rom. Virksomheten planlegger, gjennomfører og kvalitetssikrer kunstprosjekter i det offentlige rommet. Dette er kjernen i virksomheten. KORO arbeider for å nå et bredt sammensatt publikum over hele landet, heter det i pressemeldingen.

  1. Innlegg fra Dag Solhjell

    Rett mann på rett plass!

Skriv innlegg
Navn (kun innlegg under fullt navn tillates)*:

E-post (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Leserinnleggene er en viktig del av Kunstkritikk. Vi er derfor svært glad for at du bidrar til vårt leserforum. Vi ber alle følge vanlige regler for høflighet. Husk at du står ansvarlig for dine egne innlegg. Vi godtar derfor kun innlegg under fullt navn.

Redaksjonen leser ikke innlegg før publisering, men følger debatten fortløpende. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg som er usaklige, inneholder personangrep eller som vi av andre grunner finner upassende. Dette skjer uten forhåndsvarsel, og fullstendig etter skjønnsbaserte vurderinger gjort i redaksjonen. I leserinnlegg godtas kun tekst, ingen bilder, video, html-kode el. Lykke til med debatten!