Parallellaksjonen

Kunstnernes Hus, Oslo
Nyhet 01.07.11

Sommerskole med Parallellaksjonen

Parallellaksjonen inntar Bjørvika med prosjektet Squid.

Parallellaksjonen, ved Anders Dahl Monsen, Leander Djønne, Snorre Hvamen og Anders Smebye, vil fra midten av juli til midten av august innta Kunsthall Oslos lokaler i Bjørvika med prosjektet Squid. Det dreier seg om en slags uformell sommerskole, bestående av tre ulike enukersprosjekter under overskriftene «Sharks», «Squid» og «Plankton». Prosjektene tar i følge informasjonen fra Kunsthall Oslo opp ulike temaer forbundet med innflytelsen dagens kapitalisme har på radikale tendenser i og omkring kunstverdenen; undergravingen av alternative kunstneriske strategier.

En gruppe kunstnere/lærere vil i perioden 18. juli til 7. august arbeide med grupper av kunstnere/studenter, for å produsere prosjekter som vil bli presentert for publikum i slutten av hver uke. Det vil også være ukentlige søndagsforelesninger, og en avslutningshelg med arrangementer 13.-14. august. Arrangementene er gratis både for studenter og publikum.

I presentasjonen av prosjektet beskriver Parallellaksjonen sin invasjon av kunsthallen, plassert som den er midt oppe i den økonomiske veksten Bjørvika i Oslo, som et forsøk på å destabilisere sin egen «umulige situasjon som innleid megafon for institusjonskritikk og kapitalismekritikk». De akter imidlertid ikke å holde dette forsøket innenfor kunsthallens vegger, men vil hver dag forsøke å unnslippe situasjonens begrensninger med båt: «Kunsthall Oslo vil være vår havn og Oslofjorden en verden av innhold det gjenstår å oppdage», skriver de.

  1. Innlegg fra Anders Smebye

    Ohoi! Avslutningshelgen er 6- 7 august. Ikke 13- 14.
    Følg med på http://www.parallellaksjonen.no for mer detaljert program.

Skriv innlegg
Navn (kun innlegg under fullt navn tillates)*:

E-post (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Leserinnleggene er en viktig del av Kunstkritikk. Vi er derfor svært glad for at du bidrar til vårt leserforum. Vi ber alle følge vanlige regler for høflighet. Husk at du står ansvarlig for dine egne innlegg. Vi godtar derfor kun innlegg under fullt navn.

Redaksjonen leser ikke innlegg før publisering, men følger debatten fortløpende. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg som er usaklige, inneholder personangrep eller som vi av andre grunner finner upassende. Dette skjer uten forhåndsvarsel, og fullstendig etter skjønnsbaserte vurderinger gjort i redaksjonen. I leserinnlegg godtas kun tekst, ingen bilder, video, html-kode el. Lykke til med debatten!