Ytter

Visningsrommet USF, Bergen
Nyhet 12.08.10

Sommeravslutning med Ytter

Som en oppfølger til fjorårets sommerprosjekt har Visningsrommet USF i Bergen denne sommeren latt den bergensbaserte kunstnergruppen Ytter, som for øvrig driver nettstedet ytter.no, innta lokalene med prosjektet Cupola.

Midlertidig kontor i utstillingen Cupola. Foto fra ytter.no.

Vilde Andrea Brun, Anne Marthe Dyvi, Frøydis Lindén, Julie Lillelien Porter og Anngjerd Rustand fra Ytter har i løpet av sommeren gjort galleriet påfallende grønt, med dyrking av tomater i de store vinduene – og med driften av et «plantehotell» hvor folk har kunnet levere inn sine egne stueplanter for stell og pleie gjennom sommerferien, noe som skaffet dem en viss medieoppmerksomhet ved oppstart tidligere i sommer.

Gruppen har riktignok ikke bare behandlet visningsrommet som veksthus, de har gjennom sommeren også budt på en rekke filmvisninger og videoinstallasjoner samt opplæring i brødbaking, og brukt lokalene til kunstproduksjon og redaksjonsvirksomhet.

Deler av utstillingen er altså spiselig, og på lørdag, 14. august, inviterer Ytter på avslutningsmiddag i galleriet, med servering av tomatsuppe laget av utstillingens egne ingredienser, visning av videoarbeider samt servering av Bloody Marys og rødvin.

Skriv innlegg
Navn (kun innlegg under fullt navn tillates)*:

E-post (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Leserinnleggene er en viktig del av Kunstkritikk. Vi er derfor svært glad for at du bidrar til vårt leserforum. Vi ber alle følge vanlige regler for høflighet. Husk at du står ansvarlig for dine egne innlegg. Vi godtar derfor kun innlegg under fullt navn.

Redaksjonen leser ikke innlegg før publisering, men følger debatten fortløpende. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg som er usaklige, inneholder personangrep eller som vi av andre grunner finner upassende. Dette skjer uten forhåndsvarsel, og fullstendig etter skjønnsbaserte vurderinger gjort i redaksjonen. I leserinnlegg godtas kun tekst, ingen bilder, video, html-kode el. Lykke til med debatten!