Solveig Øvstebø

Nyhet 15.11.12

Solveig Øvstebø ny direktør ved The Renaissance Society

Solveig Øvstebø

Solveig Øvstebø slutter i juni 2013 som direktør ved Bergen Kunsthall, en stilling hun har hatt i nesten 10 år, for å ta over roret ved det velrennomerte samtidskunstmuseet The Renaissance Society i Chicago.

«The Renaissance Society has built a reputation for being artist-focused and identifying new art that is conceptually rigorous and formally strong,» sier styreleder Greg Cameron i en pressemelding idag.

«Solveig has demonstrated her curatorial muscle and her intellectual power. With her keen eye for talented artists and important art, she will move the institution forward. The board is excited to bring her to Chicago, confident that our city’s cultural landscape, and the art community around the world, will be enriched by her contributions.»

Solveig Øvstebø (født 1973 i Chicago, Illinois) tar over etter direktør Susanne Ghez som har vært leder ved institusjonen siden 1974.

  1. Innlegg fra Marianne Heier

    Det er også all grunn til å gratulere The Renaissance Society og Chicago med et veldig godt valg. Å jobbe med Solveig er en glede av de sjeldne.

  2. Innlegg fra Dag Solhjell

    Det er all grunn til å gratulerer Solveig Øvstebø med stillingen i Chicago. Hun er såvidt jeg vet den første leder fra en norsk kunstinstitusjon som får en lederstilling i utlandet. Det er også grunn til å gratulere Bergen Kunsthall, som har gitt Øvstebø de utviklingsmuligheter hun har utnyttet. Hittil har strømmen av ledere gått fra utlandet til Norge. Nå kan trenden kanskje snu? Hvilke andre kunstinstitusjoner i Norge enn Bergen Kunsthall er det som vil gi sine ledere tilsvarende muligheter for å kvalifisere seg for stillinger internasjonalt? Er det institusjoner der det allerede sitter ledere som er rekruttert internasjonalt? Hvem får stillingen etter Solveig Øvstebø i Bergen Kunsthall? Om den blir utlyst internasjonalt, hvor kan da de personer komme fra i Norge, som kan konkurrere med søkere med en internasjonal bakgrunn? spør

    Dag Solhjell

Skriv innlegg
Navn (kun innlegg under fullt navn tillates)*:

E-post (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Leserinnleggene er en viktig del av Kunstkritikk. Vi er derfor svært glad for at du bidrar til vårt leserforum. Vi ber alle følge vanlige regler for høflighet. Husk at du står ansvarlig for dine egne innlegg. Vi godtar derfor kun innlegg under fullt navn.

Redaksjonen leser ikke innlegg før publisering, men følger debatten fortløpende. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg som er usaklige, inneholder personangrep eller som vi av andre grunner finner upassende. Dette skjer uten forhåndsvarsel, og fullstendig etter skjønnsbaserte vurderinger gjort i redaksjonen. I leserinnlegg godtas kun tekst, ingen bilder, video, html-kode el. Lykke til med debatten!