Nyhet 07.12.17

Slipper å avlyse utstillinger

Installasjonsbilde fra fotografen Margareta Bergmans utstilling Hemmelighetstilstanden, som vises på Trafo Kunsthall til og med 7. januar 2018. Foto: Jens Hamran.

I begynnelsen av november skrev Kunstkritikk at fylkesrådmannen i Akershus foreslo en nær halvering av støtten til Trafo Kunsthall. Nå har politikerne i Akershus sett på forslaget og justert fylkesrådmannens kuttforslag.

Flertallet i Akershus fylkeskommune – Høyre, Frp, Krf, Venstre og Sp – går inn for at støtten til kunsthallen reduseres med 85.000 i 2018, ikke 285.000, som det sto i fylkesrådmannens forslag. I 2019 blir i midlertid kuttet større. Her har det foreslåtte kuttet blitt justert fra 285 000 kr til 145 000 kr, noe som innebærer en reduksjon på 140 000 kr i støtten til kunsthallen i forhold til 2017-nivå.

Knut Blomstrøm, daglig leder ved Trafo Kunsthall, ser politikernes beslutning som en seier.

Knut Blomstrøm.

– Forrige gang vi snakket sammen nevnte du at det opprinnelige kuttforslaget kunne bety at dere måtte avlyse utstillinger eller permittere ansatte. Må dere fortsatt gjennomføre kutt?

– Vi må fortsatt skaffe 85 000 kr for å kunne gjennomføre programmet for 2018. Nå setter vi vår lit til Norsk kulturråd og Asker kommune. Vi kommer ikke til å måtte avlyse utstillinger, men vi må kanskje kutte i produksjonskostnader, formidling og transport, avhengig av om vi får mer støtte fra andre kilder eller ikke.

– Hva fikk fylkespolitikerne til å endre kuttforslaget, tror du?

– Vi har gått i dialog med det politiske flertallet i fylkeskommunen. Jeg tror at både Vibeke Limi fra Fremskrittspartiet og Cathrine Jensen fra Høyre forstod at det foreslåtte kuttet var i overkant brutalt på såpass kort varsel. Det rammet dessuten veldig skeivt når både Henie Onstad Kunstsenter og Akershus kunstsenter, fylkets to andre kunsthaller, fikk beholde sin støtte.

Skriv innlegg
Navn (kun innlegg under fullt navn tillates)*:

E-post (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Leserinnleggene er en viktig del av Kunstkritikk. Vi er derfor svært glad for at du bidrar til vårt leserforum. Vi ber alle følge vanlige regler for høflighet. Husk at du står ansvarlig for dine egne innlegg. Vi godtar derfor kun innlegg under fullt navn.

Redaksjonen leser ikke innlegg før publisering, men følger debatten fortløpende. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg som er usaklige, inneholder personangrep eller som vi av andre grunner finner upassende. Dette skjer uten forhåndsvarsel, og fullstendig etter skjønnsbaserte vurderinger gjort i redaksjonen. I leserinnlegg godtas kun tekst, ingen bilder, video, html-kode el. Lykke til med debatten!