Kassel
Nyhet 17.09.12

Publikumsøkning i Kassel

Besøkende i kø i Kassel. Foto: Rosa Maria Rühling © dOCUMENTA (13).

Søndag 16. september var siste visningsdag for dOCUMENTA (13). Utstillingen i Kassel, som holdt åpent i 100 dager, var ved stengningstidspunktet sett av hele 860 000 betalende publikummere, noe som er en økning med 110 000, eller 14%, i forhold til forrige utgave av Documenta i 2007.

I tillegg kommer også 27 000 besøkende på dOCUMENTA (13)-utstillingen som ble vist i Kabul fra 20. juni til 19. juli, slik at det totale antallet besøkende er oppe i 887 000.

I følge en pressemelding fra dOCUMENTA (13) var nesten en tredjedel av de besøkende under 29 år, noe de ser som en bekreftelse av viktigheten av denne utgavens ideer, events og kunstverk henvendt yngre mennesker.

Det er også registrert en 112% økning i salget av 100-dagerspass – fra 5 900 i 2007 til 12 000 i år. Kunstnerisk leder Carolyn Christov-Bakargiev hevder at det viser at dOCUMENTA (13) ikke bare ble opplevd av besøkende som en en-dags-, enkelt-billett-destinasjon, men snarere som «en form for levende kultur som tilhører folks liv, takket være gjentatte besøk som bryter opp en komprimert tidsfølelse, frigjør tiden og erfaringen gjennom kunsten».

Skriv innlegg
Navn (kun innlegg under fullt navn tillates)*:

E-post (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Leserinnleggene er en viktig del av Kunstkritikk. Vi er derfor svært glad for at du bidrar til vårt leserforum. Vi ber alle følge vanlige regler for høflighet. Husk at du står ansvarlig for dine egne innlegg. Vi godtar derfor kun innlegg under fullt navn.

Redaksjonen leser ikke innlegg før publisering, men følger debatten fortløpende. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg som er usaklige, inneholder personangrep eller som vi av andre grunner finner upassende. Dette skjer uten forhåndsvarsel, og fullstendig etter skjønnsbaserte vurderinger gjort i redaksjonen. I leserinnlegg godtas kun tekst, ingen bilder, video, html-kode el. Lykke til med debatten!