Nyhet 09.11.11

Prisutstillinger i Oslo

Institutt for Degenerert Kunst .

De nominerte er klare for Statoil kunstpris og Stipendutstillingen til Sparebankstiftelsen DnB Nor.

Statoil kunstpris deles ut annethvert år og prisen er på 500 000,-. Årets nominerte er Ane Mette Hol, Marte Eknæs, Tori Wrånes og kunstnergruppen Institutt for degenerert kunst. Utstillingen åpner på Kunstnernes hus 9. desember og vinneren annonseres samme sted 16. desember. Tidligere vinnere av prisen, som i år deles ut for tredje gang, er Lars Laumann (2009) og Camilla Løw (2007). Juryformann for Statoils kunstpris er Olav Christopher Jenssen.

DnB Nor deler hvert år ut et stipend på 100 000,- til en av kunstnerne som tar del i stipendutstillingen på Oslo kunstforening. De fem som skal være med på utstillingen i år er Mohamed Ali Fadlabi, Jorunn Hancke Øgstad, Hanne Grieg Hermansen, Kaia Hugin og Karen Nikgol. I tillegg til stipendet får vinneren en separatutstilling på Oslo kunstforening. Vinneren annonseres under åpningen av utstillingen 12. november. De tidligere vinnerne er Ann Cathrin November Høibo (2010),  Ignas Krunglevicius (2009) og Elisiff Hals og Susanne Skeide (2008). Juryformann for Sparebankstiftelsen DnB Nors stipendutstilling er Erlend Høyersten.

Skriv innlegg
Navn (kun innlegg under fullt navn tillates)*:

E-post (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Leserinnleggene er en viktig del av Kunstkritikk. Vi er derfor svært glad for at du bidrar til vårt leserforum. Vi ber alle følge vanlige regler for høflighet. Husk at du står ansvarlig for dine egne innlegg. Vi godtar derfor kun innlegg under fullt navn.

Redaksjonen leser ikke innlegg før publisering, men følger debatten fortløpende. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg som er usaklige, inneholder personangrep eller som vi av andre grunner finner upassende. Dette skjer uten forhåndsvarsel, og fullstendig etter skjønnsbaserte vurderinger gjort i redaksjonen. I leserinnlegg godtas kun tekst, ingen bilder, video, html-kode el. Lykke til med debatten!