Venezia
Nyhet 06.06.11

Prisutdelinger i Venezia

Christian Marclay The Clock, 2010. (Courtesy White Cube, London and Paula Cooper Gallery, New York.)

Christian Marclays The Clock (2010) og Christoph Schlingensiefs paviljong for Tyskland ble vinnerne av årets gulløver. Sølvløven for mest lovende, unge kunstner gikk til engelske Haroon Mirza for hans arbeider som vises på Arsenale og den sentrale paviljongen i Giardini som del av Birce Curigers kuraterte utstilling ILLUMInations. I tillegg har juryen delt ut to «spesialomtaler» til Litauen for utstillingen Behind The White Curtain av Darius Mikšys, på landets paviljong i sentrum av Venezia og til Klara Lidén for arbeidet Untitled (Trashcan) som er å finne på Arsenale.

Gulløven for beste nasjonale deltagelse begrunnes med at «Christoph Schlingensief har utviklet en multi-disiplinær praksis som er intens, engasjert og med et sterkt personlig visjon. Juryen trekker i tillegg frem det kuratoriske arbeidet til Susanne Gaensheimer.

Om Marclays arbeid skriver juryen at The Clock er et mesterverk og at kunstneren i 30 år har gjort grensene mellom ulike kunstformer og sjangre irrelevant.

I tillegg har biennalens styre, på oppfordring fra Birce Curiger, delt ut to gulløver for «Lifetime Achievements», og disse gikk til den amerikanske kunstneren Sturtevant og til østerrikske Franz West.

Prisene ble delt ut av juryen, som har bestått av Hassan Khan, Carol Yinghua Lu, Letizia Ragaglia, Christine Macel, og John Waters, under den offisielle åpningsdagen av biennalen på lørdag.

Skriv innlegg
Navn (kun innlegg under fullt navn tillates)*:

E-post (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Leserinnleggene er en viktig del av Kunstkritikk. Vi er derfor svært glad for at du bidrar til vårt leserforum. Vi ber alle følge vanlige regler for høflighet. Husk at du står ansvarlig for dine egne innlegg. Vi godtar derfor kun innlegg under fullt navn.

Redaksjonen leser ikke innlegg før publisering, men følger debatten fortløpende. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg som er usaklige, inneholder personangrep eller som vi av andre grunner finner upassende. Dette skjer uten forhåndsvarsel, og fullstendig etter skjønnsbaserte vurderinger gjort i redaksjonen. I leserinnlegg godtas kun tekst, ingen bilder, video, html-kode el. Lykke til med debatten!