La Biennale di Venezia
Nyhet 28.09.10

Boltanski, Hirschhorn og India til Venezia

Nytt på Veneziabiennalen i 2011 er at India for første gang vil være representert med en paviljong, kuratert av Ranjit Hoskote. Det er ennå ikke kjent hvilken kunstner eller hvilke kunstnere han vil ha med seg. I følge Artinfo er det ikke første gang India har vært invitert til å delta, men de har tidligere måttet takke nei på grunn av kommunikasjonsproblemer mellom kulturdepartementet og landets National Gallery of Modern Art..

Libia Castro & Ólafur Ólafsson, La vida es un contratiempo / Life is an offbeat / Lífið er kontrataktur, 2007.

Nylig ble det også offentliggjort at Paris-baserte Thomas Hirschhorn kommer til å representere Sveits, sammen med Andrea Thal. Det er også klart at Frankrike vil være representert ved Christian Boltanski, i en utstilling kuratert av Jean-Hubert Martin, tidligere direktør ved Pompidou-senteret.  Intallasjonskunstneren Mike Nelson skal få fylle Storbritannias paviljong, Ireland er representert ved skulptøren Corban Walker,  Sigalit Landau skal representere Israel,  multi-mediakunstneren Steven Shearer er valgt ut fra Canada, Michael Parekowhai skal representere New Zealand og Tabaimo (Ayako Tabata) er den utvalgte kunstneren fra Japan. Island, som i 2011 markerer femtiårsjubileum for sin deltakelse på Veneziabiennalen, skal representeres av den spansk-islandske duoen Libia Castro & Ólafur Ólafsson. Som tidligere omtalt her på Kunstkritikk kommer den Puerto Rico–baserte duoen Allora & Calzadilla til å representere USA.

En viss usikkerhet knytter seg til Tysklands paviljong. Den kontroversielle teaterregissøren og kunstneren Christoph Schlingensief, som var valgt ut som representant for Tyskland, døde av lungekreft i august, bare 49 år gammel. I følge Artinfo skal det i løpet av de nærmeste ukene vurderes hvorvidt de planene som forelå fra Schlingensiefs side kan iverksettes.

Den 54. Veneziabiennalen åpner den 4. juni 2011.

Skriv innlegg
Navn (kun innlegg under fullt navn tillates)*:

E-post (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Leserinnleggene er en viktig del av Kunstkritikk. Vi er derfor svært glad for at du bidrar til vårt leserforum. Vi ber alle følge vanlige regler for høflighet. Husk at du står ansvarlig for dine egne innlegg. Vi godtar derfor kun innlegg under fullt navn.

Redaksjonen leser ikke innlegg før publisering, men følger debatten fortløpende. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg som er usaklige, inneholder personangrep eller som vi av andre grunner finner upassende. Dette skjer uten forhåndsvarsel, og fullstendig etter skjønnsbaserte vurderinger gjort i redaksjonen. I leserinnlegg godtas kun tekst, ingen bilder, video, html-kode el. Lykke til med debatten!