Nyhet 26.03.15

Periskop får ny redaktør

Gerd Elise Mørland presenteres som ny redaktør i Periskop. Portrettfoto: André Løyning.

Gerd Elise Mørland presenteres som ny redaktør i Periskop. Portrettfoto: André Løyning.

Kunsthistoriker, kurator og skribent Gerd Elise Mørland tiltrer 1. april som redaktør for nettidsskriftet Periskop i en 60% stilling.

Mørland overtar etter teater- og litteraturkritiker Ingvild Bræin, som har vært redaktør siden oppstarten i 2013 og bygget opp det tverrfaglige nettskriftet, som publiserer kritikk av profesjonell kunst for barn og unge. Fra lanseringen og frem til i dag er det publisert 220 artikler, og nettsiden har nylig fått nytt design.

Periskop er et treårig prosjekt finansiert av Norsk kulturråd. I Periskops redaksjonsråd sitter redaktørene for nettidsskriftene Barnebokkritikk.no, Scenekunst.no, Ballade og Kunstkritikk.

Gerd Elise Mørland sier i en pressemelding at hun mener Periskop gir en unik anledning til å undersøke hva en samtidig barnekultur egentlig er.

– Barn blir ofte sett på som et mindre interessant publikum enn voksne, og det preger både kvaliteten og bredden av kulturuttrykkene barn tilbys. Med Periskop ønsker jeg å løfte statusen til feltet og se nærmere på hvordan den kunstfaglige tekst- og teoriproduksjonen kan utvikles i takt med vår samtidige kultur, sier Mørland.

Denne uken ble det også offentliggjort at de fem landsdelsutstillingene (Nordnorsken, Trøndelagsutstillingen, Vestlandsutstillingen, Sørlandsutstillingen og Østlandsutstillingen) har engasjert Mørland som kurator for et felles utstillingsprosjekt i Oslo i 2017.

Skriv innlegg
Navn (kun innlegg under fullt navn tillates)*:

E-post (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Leserinnleggene er en viktig del av Kunstkritikk. Vi er derfor svært glad for at du bidrar til vårt leserforum. Vi ber alle følge vanlige regler for høflighet. Husk at du står ansvarlig for dine egne innlegg. Vi godtar derfor kun innlegg under fullt navn.

Redaksjonen leser ikke innlegg før publisering, men følger debatten fortløpende. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg som er usaklige, inneholder personangrep eller som vi av andre grunner finner upassende. Dette skjer uten forhåndsvarsel, og fullstendig etter skjønnsbaserte vurderinger gjort i redaksjonen. I leserinnlegg godtas kun tekst, ingen bilder, video, html-kode el. Lykke til med debatten!