Bergen
Nyhet 19.08.10

Online foredrag fra Bergen

Knut Åsdam, Abyss, 2010. 35mm film overført til blu-ray, 43 min, farge, 5.1 audio, 1:1,85 bildeformat.

Foredrag på nett er faglig fordypning for fulle kalendere – du slipper å bevege deg utenfor huset og du slipper å åpne en bok. Bare len deg tilbake og nyt. Eller bøy deg fram og mys – alt etter den tekniske kvaliteten på sendingen og hastigheten på din nettilkopling. Heldigvis pleier i det minste lyden å være brukbar.

Bergen Kunsthall er best i landet på foredrag på nett og streamet hele Biennale-konferansen live i 2009. Det var rett og slett forunderlig å møte så mange etter konferansen som med en selvfølgelig mine fortalte at det hadde sett foredragene på nett – de hadde med andre ord like godt grunnlag som oss andre til å uttale seg. I våres skapte Bergen Kunsthall et interessant møte med kunstneren Christopher Williams, selv om bildet – i det minst på Kunstkritikk-kontoret – hang seg opp en del ganger under veis. Det var heller ikke mange seere ved den anledning – kun seks-syv stykker da jeg var innom. Det er med andre ord et nytt medium som kan forbedres teknisk og som fortsatt ikke har noen stor lytterskare. Men for et spesialisert felt som samtidskunsten er det en unik mulighet til å holde seg oppdatert.

I kveld byr det seg en ny mulighet og denne gangen er det festspillutstiller Knut Åsdam og den danske kuratoren og kritikeren Simon Sheikh som presenteres. Åsdam vil snakke om teoretiske posisjoner knyttet til bruk av filmmediet i samtidskunsten under tittelen «The long gaze, the short gaze». Sheikh vil holde et foredrag basert på et essay skrevet i anledning utstillingen: «Aesthetic Subjects in Urban Spaces – Some Remarks on the Films of Knut Åsdam».

Foredragene vil bli streamet live på hjemmesidene til Bergen Kunsthall fra kl 19:00. Og søndag 22. august er siste sjangse til å se Åsdams festspillutstilling.

Skriv innlegg
Navn (kun innlegg under fullt navn tillates)*:

E-post (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Leserinnleggene er en viktig del av Kunstkritikk. Vi er derfor svært glad for at du bidrar til vårt leserforum. Vi ber alle følge vanlige regler for høflighet. Husk at du står ansvarlig for dine egne innlegg. Vi godtar derfor kun innlegg under fullt navn.

Redaksjonen leser ikke innlegg før publisering, men følger debatten fortløpende. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg som er usaklige, inneholder personangrep eller som vi av andre grunner finner upassende. Dette skjer uten forhåndsvarsel, og fullstendig etter skjønnsbaserte vurderinger gjort i redaksjonen. I leserinnlegg godtas kun tekst, ingen bilder, video, html-kode el. Lykke til med debatten!