God is a Gallery

Ivan Galuzin

Galleri Galuzin, Oslo
Nyhet 19.01.06

Offisiell åpning av Galuzin Gallery

På fredag åpner den første offisielle utstillingen i Galuzin Gallery. Utstillingen består av 7 internasjonale kunstnere, og er kuratert av 3 kunststudenter fra Kunstakademiet i Oslo.

På fredag åpner God is a Gallery, den første offisielle utstillingen i det nye kunstnerdrevne Galuzin Gallery. Utstillingen består av verker med 7 internasjonale kunstnere, og er kuratert av kunststudentene Marie Buskov, Steinar H. Kristensen og Thora Dolven Balke fra Kunstakademiet i Oslo.

Galuzin Gallery er drevet av kunstnerne Maria Almås Frantzsen, Kristian Skylstad, S.R.T. Johnson og Ivan Galuzin. I følge Skylstad vil galleriet satse på internasjonale samtidskunstnere og gjerne store navn og ønsker å gi kunstnerne frie tøyler til å bruke gallerirommet som de vil. Målet med galleriet er å skape en scene hvor internasjonal kunst kan komme i dialog med det norske kunstfeltet og, som det står i pressemeldingen, «trygge et fremtidig spennende norsk kunstfelt».

Om tittelen på åpningsutstillingen sier Skylstad at i Guds øyne er alt rent, og det samme gjelder for gallerirommet. Her er alt tillatt og kunsten kan få være en fri uttrykksform. Skylstad mener det er mulig å bruke den hvite kuben på en konstruktiv måte og at gallerirommet som visningsrom fremdeles har mange muligheter.

Til God is a Gallery har de invitert tre kunststudenter som kuratorer. Disse har valgt ut syv kunstnere fra henholdvis England, Danmark, Tyskland og Østerike:
Marcus Coates (UK) som kanskje er den mest etablerte deltar med to videoarbeider. Fie Norsker (DK) viser maleri og keramikk. René Schmidt (DK) og Ole Krabbe-Poulsen (DK) samarbeider i prosjektet Meet the Wrap som viser store oppblåsbare biler, dyr og skip med påtrykte motiver. Codula Ditz (DE) viser maleriske installasjoner med collager av tekst og ikoner fra forrige århundre. Hannes Zebedin (AUT) behandler etablerte strukturer i videoinstallasjoner og Will Hunt (UK) utfører en musikalsk performance på åpningskvelden.

God is a Gallery, Galuzin Gallery, Youngsgate 6, Oslo, 20.januar – 5. februar, 2006
Utstillingsåpning 20. januar, 19.00

Åpningstidene er 14-20 på hverdager (mandag stengt) og 12-18 i helgene.

  1. Innlegg fra valeri galuzin

    i am searchin my relatives

Skriv innlegg
Navn (kun innlegg under fullt navn tillates)*:

E-post (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Leserinnleggene er en viktig del av Kunstkritikk. Vi er derfor svært glad for at du bidrar til vårt leserforum. Vi ber alle følge vanlige regler for høflighet. Husk at du står ansvarlig for dine egne innlegg. Vi godtar derfor kun innlegg under fullt navn.

Redaksjonen leser ikke innlegg før publisering, men følger debatten fortløpende. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg som er usaklige, inneholder personangrep eller som vi av andre grunner finner upassende. Dette skjer uten forhåndsvarsel, og fullstendig etter skjønnsbaserte vurderinger gjort i redaksjonen. I leserinnlegg godtas kun tekst, ingen bilder, video, html-kode el. Lykke til med debatten!