Nyhet 24.10.11

Nye kulturbyråder i Oslo og Bergen

Hallstein Bjercke (V).

Både i Oslo og Bergen er det nå lansert nye byråd, i ulike sjatteringer av blått, og i begge byer slås kultur sammen med næring i byrådsavdelingsstrukturen. Ingen av de to nyutnevnte kulturbyrådene kan sies å ha markert seg spesielt sterkt i forhold til kulturpolitikk tidligere.

I Oslo danner Høyre, Venstre og Kristelig Folkeparti nytt byråd, og Venstres Hallstein Braaten Bjercke (34) blir ny byråd for kultur og næring. Byrådsavdelingen for kultur blir dermed overført fra utdanningsavdelingen og slås sammen med den tidligere byrådsavdelingen for næring og eierskap. Den nye kulturbyråden, Hallstein Bjercke er i dag direktør for myndighetskontakt i IKT Norge og nestleder i Oslo Venstre. Han har tidligere vært medierådgiver for Venstres stortingsgruppe og nestleder i tankesmien Civita.

Gunnar Bakke (FrP).

Mens Fremskrittspartiet nå er ute av byrådet i Oslo, består det nye byrådet i Bergen av Høyre, Fremskrittspartiet og Kristelig Folkeparti. Den tidligere byrådsavdelingen for kultur, kirke og idrett omdefineres til byrådsavdeling for kultur, næring, idrett og kirke, og dagens ordfører, Gunnar Bakke (52) fra FrP, blir ny kultur- og næringsbyråd. Bakke er utdannet bakermester og har vært fast medlem i Bergen bystyre siden 1995.

Kunstkritikk følger opp denne saken.

Skriv innlegg
Navn (kun innlegg under fullt navn tillates)*:

E-post (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Leserinnleggene er en viktig del av Kunstkritikk. Vi er derfor svært glad for at du bidrar til vårt leserforum. Vi ber alle følge vanlige regler for høflighet. Husk at du står ansvarlig for dine egne innlegg. Vi godtar derfor kun innlegg under fullt navn.

Redaksjonen leser ikke innlegg før publisering, men følger debatten fortløpende. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg som er usaklige, inneholder personangrep eller som vi av andre grunner finner upassende. Dette skjer uten forhåndsvarsel, og fullstendig etter skjønnsbaserte vurderinger gjort i redaksjonen. I leserinnlegg godtas kun tekst, ingen bilder, video, html-kode el. Lykke til med debatten!