Vanessa Ohlraun

Oslo
Nyhet 15.08.11

Nye dekaner ved Kunsthøgskolen i Oslo

Vanessa Ohlraun blir ny dekan ved Kunstakademiet i Oslo.

Ved Kunsthøgskolen i Oslo har både Kunstakademiet og avdeling Kunstfag i løpet av sommeren fått nye dekaner.

Ny dekan ved avdeling Kunstakademiet blir Vanessa Ohlraun. Hun vil tiltre stillingen 1. november. Frem til da er Jesper Alvær konstituert som dekan. Vanessa Ohlraun har en mastergrad i Arts History, Cultural Anthropology and Gender Studies fra Humbolt University and Free University i Berlin. Hun har vært frilanser og gjestekurator for en rekke kunstutstillinger i Berlin og Rotterdam, blant annet ved Center for Contempory Art i Rotterdam. Ohlraum har siden 2007 jobbet som Course Director for masterstudiet i Kunst ved Piet Zwart Institute på Universitetet i Rotterdam.

Ved avdeling for Kunstfag vil dekan Jørn Mortensen tiltre stillingen allerede i dag, mandag 15. august. Mortensen er utdannet cand. philol. fra Universitetet i Oslo med hovedfag i medier og kommunikasjon og mellomfag i musikkvitenskap og idéhistorie. Han har hatt ulike jobber og posisjoner i norsk kunst- og kulturliv, blant annet som direktør for samtidskunstfestivalen Momentum i Moss og prosjektleder i Kunsthall Oslo. Han har den siste tiden jobbet som redaktør, utreder og musiker, og er aktuell med en bok om den visuelle kunsten i Operaen. Mortensen har tidligere vært utviklingskonsulent for et nytt masterstudie som etter planen skal tilbys ved Kunsthøgskolen i Oslo.

Dekanstillingene er åremål på fire år.

Skriv innlegg
Navn (kun innlegg under fullt navn tillates)*:

E-post (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Leserinnleggene er en viktig del av Kunstkritikk. Vi er derfor svært glad for at du bidrar til vårt leserforum. Vi ber alle følge vanlige regler for høflighet. Husk at du står ansvarlig for dine egne innlegg. Vi godtar derfor kun innlegg under fullt navn.

Redaksjonen leser ikke innlegg før publisering, men følger debatten fortløpende. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg som er usaklige, inneholder personangrep eller som vi av andre grunner finner upassende. Dette skjer uten forhåndsvarsel, og fullstendig etter skjønnsbaserte vurderinger gjort i redaksjonen. I leserinnlegg godtas kun tekst, ingen bilder, video, html-kode el. Lykke til med debatten!