Nyhet 25.06.10

Ny utgave av Norsk Kunstårbok

Denne uken ble Norsk Kunstårbok 2010 lansert. Kunstårboken, som utgis av Kunstnernes Informasjonskontor (KIK) i samarbeid med Pax forlag, utkom for første gang i 1992 og er den eneste årlige utgivelsen om norsk kunstliv.

Ketil Nergaard (red.), Norsk Kunstårbok 2010, Pax forlag 2010.

Redaktør for 2010-utgaven er billedkunstner og skribent Ketil Nergaard, som var redaktør for Kunstkritikk.no i perioden 2003-2008. Med seg i redaksjonen har han hatt Erlend Hammer og Marie Nerland.

I årets utgave ses det blant annet nærmere på forholdet mellom norsk og internasjonal kunst gjennom artikler om residensordninger og Office for Contemporary Art Norway.

Bjørn Hatterud, også kjent som skribent her på Kunstkritikk, tar i en artikkel for seg diskusjonene omkring kunst og etikk, og boken inneholder også en rekke anmeldelser. Dessuten har førti kunstpersonligheter – kunstnere, kritikere, kuratorer osv. – svart på spørsmålet om hva som var «bra, gøy eller viktig» i perioden boken dekker.

Boken er gjennomillustrert, og alle tekster er både på norsk og engelsk.

Skriv innlegg
Navn (kun innlegg under fullt navn tillates)*:

E-post (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Leserinnleggene er en viktig del av Kunstkritikk. Vi er derfor svært glad for at du bidrar til vårt leserforum. Vi ber alle følge vanlige regler for høflighet. Husk at du står ansvarlig for dine egne innlegg. Vi godtar derfor kun innlegg under fullt navn.

Redaksjonen leser ikke innlegg før publisering, men følger debatten fortløpende. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg som er usaklige, inneholder personangrep eller som vi av andre grunner finner upassende. Dette skjer uten forhåndsvarsel, og fullstendig etter skjønnsbaserte vurderinger gjort i redaksjonen. I leserinnlegg godtas kun tekst, ingen bilder, video, html-kode el. Lykke til med debatten!