Nyhet 16.05.14

Ny leder for Stavanger kunstmuseum

Stavanger kunstmuseums landemerke: glasskuppelen i Mosvannsparken. Foto: Museum Stavanger.

Stavanger kunstmuseums landemerke: glasskuppelen i Mosvannsparken. Foto: Museum Stavanger.

I går offentliggjorde Museum Stavanger at Hanne Beate Ueland er ansatt som ny avdelingsdirektør ved Stavanger kunstmuseum. Ueland, som var en av tretten søkere til stillingen, er utdannet kunsthistoriker og for tiden ansatt som konservator på Astrup Fearnley Museet i Oslo, hvor hun har arbeidet de siste elleve årene. Hun har også museumsfaglig erfaring fra Bergen kunstmuseum.

Ueland har ved Astrup Fearnley hatt kuratoransvar for flere store utstillingsprosjekter, deltatt i planleggingen og utviklingen av det nye museet, og hatt ansvar for forsknings- og formidlingstiltak.

– Vi ser frem til hennes bidrag, ikke bare til Stavanger kunstmuseum og Museum Stavanger, men også til utviklingen av Stavanger som kunstby, sier administrerende direktør ved Museum Stavanger, Siri Aavitsland.

Hanne Beate Ueland.

Hanne Beate Ueland.

Ueland tar over lederstillingen ved kunstmuseet etter danske Peter S. Meyer, som gikk på dagen i fjor høst, etter å ha vært ansatt siden 2007. Lederstillingen ble omdefinert til avdelingsdirektør da museet i 2010 ble en del av det konsoliderte Museum Stavanger (MUST) og skiftet navn til Stavanger kunstmuseum. I følge Stavanger Aftenblad har Meyer måttet tåle mye kritikk de siste årene, blant annet for å mangle tydelig retning og profil.

Hanne Beate Ueland tiltrer stillingen 1. september. Hun sier hun ser frem til å begynne arbeidet med å videreutvikle Stavanger kunstmuseum som visningssted, forvalter og formidler av kunst.

– Kunstmuseet har en interessant samling med god tyngde innenfor flere sentrale kunstnerskap og perioder, og har i de senere årene presentert gode utstillinger med norske og internasjonale kunstnere. Samtidig har museet et stort potensial både når det gjelder sin rolle som regionens fremste kunstinstitusjon, men også i en større nasjonal og internasjonal kontekst, sier Ueland i pressemeldingen fra Museum Stavanger.

Skriv innlegg
Navn (kun innlegg under fullt navn tillates)*:

E-post (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Leserinnleggene er en viktig del av Kunstkritikk. Vi er derfor svært glad for at du bidrar til vårt leserforum. Vi ber alle følge vanlige regler for høflighet. Husk at du står ansvarlig for dine egne innlegg. Vi godtar derfor kun innlegg under fullt navn.

Redaksjonen leser ikke innlegg før publisering, men følger debatten fortløpende. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg som er usaklige, inneholder personangrep eller som vi av andre grunner finner upassende. Dette skjer uten forhåndsvarsel, og fullstendig etter skjønnsbaserte vurderinger gjort i redaksjonen. I leserinnlegg godtas kun tekst, ingen bilder, video, html-kode el. Lykke til med debatten!