Siri Kvitvik

Kunst i Nordland
Nyhet 30.03.06

Ny leder for Kunst i Nordland

Billedkunstneren Siri Kvitvik er tilsatt som ny leder for Kunst i Nordland etter Per Gunnar Tverbakk.

Siri Kvitvik er tilsatt som ny leder for Kunst i Nordland etter Per Gunnar Tverbakk. Kvitvik er billedkunstner med lang erfaring innenfor kunstfeltet. Hun kommer fra jobben som leder for Pilotgalleriet ved Nordenfjeldske kunstindustrimuseum og Trondheim Kunstmuseum.

Den nye lederen for Kunst i Nordland har utdannelse fra kunstakademiet i Århus, Danmark og fra Statens Kunstakademi i Oslo. I tillegg har hun har lederutdanning fra Kvinneuniversitetet og Handelshøyskolen BI.

Kvitvik har vært leder for Norske Billedkunstnere (NBK). Hun jobbet som seksjonsleder for Design i NRK i perioden 1998 – 2003. Hun har arbeidet aktivt med kunstformidling og vært produsent for Den kulturelle skolesekken visuelle uttrykk i Sør-Trøndelag. Kvitvik har også hatt en rekke styreverv i ulike kunstorganisasjoner, blant annet for kunstfestivalen Momentum som hun har vært med på å bygge opp.

Som billedkunstner er hun representert i Nasjonalmuseet for kunst, og hun har utført flere offentlige og private utsmykkingsoppdrag.

Siri Kvitvik er født er født i Kjøpsvik i Tysfjord. Hun har vært bosatt i Osloområdet i en årrekke, og flytter nå til Bodø. Hun tiltrådde stillingen den 27. februar 2006.

Skriv innlegg
Navn (kun innlegg under fullt navn tillates)*:

E-post (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Leserinnleggene er en viktig del av Kunstkritikk. Vi er derfor svært glad for at du bidrar til vårt leserforum. Vi ber alle følge vanlige regler for høflighet. Husk at du står ansvarlig for dine egne innlegg. Vi godtar derfor kun innlegg under fullt navn.

Redaksjonen leser ikke innlegg før publisering, men følger debatten fortløpende. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg som er usaklige, inneholder personangrep eller som vi av andre grunner finner upassende. Dette skjer uten forhåndsvarsel, og fullstendig etter skjønnsbaserte vurderinger gjort i redaksjonen. I leserinnlegg godtas kun tekst, ingen bilder, video, html-kode el. Lykke til med debatten!