Fotogalleriet, Oslo
Nyhet 09.06.10

Ny leder for Fotogalleriet

Susanne Østby Sæther er ansatt som ny kunstnerisk leder for Fotogalleriet etter Leif Magne Tangen.

Susanne Østby Sæther.

Susanne Østby Sæther (f. 1972) har tidligere arbeidet som frilans kurator, forsker og skribent. Hun har ph.d.-grad. fra Institutt for Medier og Kommunikasjon ved Universitetet i Oslo, med avhandlingen The aesthetics of Sampling: Engaging the Media in Recent Video Art (2009).

– Vi er veldig fornøyde med at Susanne Østby Sæther nå blir ny kunstnerisk leder av Fotogalleriet, sier styreleder Eivind Lentz til Kunstkritikk.

– Summen av Sæthers kvalifikasjoner er særdeles interessant for oss, der hvor vi befinner oss i fagdiskursen i dag, og hun er i vår betraktning den av søkerne som vil kunne tjene Fotogalleriet best med sin kompetanse, sier Lentz. Han kan fortelle at det var svært mange søkere til stillingen, og mange høyt kvalifiserte søkere, både norske og utenlandske.

Fotogalleriet har foreløpig ikke sendt ut pressemelding om ansettelsen. – En person som Sæther som er så godt kvalifisert til stillingen, har naturligvis et høyt aktivitetsnivå, så hun har ikke begynt hundre prosent i stillingen ennå, ettersom hun har noen prosjekter gående som skal fullføres. Men i løpet av sommeren er hun på plass for fullt, sier Lentz.

Skriv innlegg
Navn (kun innlegg under fullt navn tillates)*:

E-post (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Leserinnleggene er en viktig del av Kunstkritikk. Vi er derfor svært glad for at du bidrar til vårt leserforum. Vi ber alle følge vanlige regler for høflighet. Husk at du står ansvarlig for dine egne innlegg. Vi godtar derfor kun innlegg under fullt navn.

Redaksjonen leser ikke innlegg før publisering, men følger debatten fortløpende. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg som er usaklige, inneholder personangrep eller som vi av andre grunner finner upassende. Dette skjer uten forhåndsvarsel, og fullstendig etter skjønnsbaserte vurderinger gjort i redaksjonen. I leserinnlegg godtas kun tekst, ingen bilder, video, html-kode el. Lykke til med debatten!