Fotogalleriet, Oslo
Nyhet 13.10.08

Ny kunstnerisk leder på Fotogalleriet

Leif Magne Tangen er ansatt som ny kunstnerisk leder på Fotogalleriet etter Ida Kierulf.

I følge en pressemelding fra Fotogalleriet er Tangen ansatt for perioden 2009 – 2013, og tiltrer stillingen 1. januar 2009. Han jobber i dag som direktør for galleriet PIEROGI i Leipzig, og har bakgrunn som kurator og skribent. Han etterfølger Ida Kierulf som er ansatt i en nyopprettet stilling som kurator/prosjektkoordinator ved Kunstnernes Hus i Oslo.

For våre lesere er Tangen (f.1978) mest kjent som skribent på nettstedet. Han har også skrevet for magasiner som Billedkunst, Contemporary Art Magazine, Art.Es, After Image, Neue Review og SITE Magazine.

I 2006 etablerte Tangen, sammen med fotograf Michael Moser, kunstforeningen D21 Kunstraum Leipzig, der han også virket som kunstnerisk leder frem til 2007. Siden da har han jobbet som direktør for PIEROGI Leipzig og vært ansvarlig for galleriets satsning i Europa. Parallelt med sitt virke som kunstnerisk leder på Fotogalleriet, vil han videreutvikle D21 sin satsning på eksperimentelle kunstfilmer. Han største prosjekt frem til nå er science fiction-romanen PHILIP, et samarbeidsprosjekt med blant annet Heman Chong for Project Arts Centre, Dublin.

Skriv innlegg
Navn (kun innlegg under fullt navn tillates)*:

E-post (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Leserinnleggene er en viktig del av Kunstkritikk. Vi er derfor svært glad for at du bidrar til vårt leserforum. Vi ber alle følge vanlige regler for høflighet. Husk at du står ansvarlig for dine egne innlegg. Vi godtar derfor kun innlegg under fullt navn.

Redaksjonen leser ikke innlegg før publisering, men følger debatten fortløpende. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg som er usaklige, inneholder personangrep eller som vi av andre grunner finner upassende. Dette skjer uten forhåndsvarsel, og fullstendig etter skjønnsbaserte vurderinger gjort i redaksjonen. I leserinnlegg godtas kun tekst, ingen bilder, video, html-kode el. Lykke til med debatten!