Oslo
Nyhet 14.06.12

Ny kunsthandel i Oslo

Galleri Erik Steen

I september åpner Kaare Berntsen Contemporary i de gamle lokalene til Galleri Erik Steen i Oslo, med Erik Steen som daglig leder.

– Vi blir Norges første kunsthandel dedikert utelukkende til norsk og internasjonal samtidskunst. Vi vil produsere/kuratere rundt fire utstillinger i året i tillegg til kontinuerlig vise gode verk fra annenhåndsmarkedet, skriver Erik Steen på epost fra Basel.

Da Galleri Erik Steen stengte dørene tidligere i år uttalte Steen til Kunstkritikk at beslutningen ble tatt fordi markedet i Norge var vanskelig for den unge, smalere kunsten. Nå ser det altså ut til at nok en aktør i Oslo entrer det mer lukrative øvre sjiktet av kunstmarkedet. 

– Vi har allerede hjulpet norske samlere med å erverve meget gode verk og gjort avtaler med gallerister om å få internasjonale verk i kommisjon til Oslo. Vi er i gang med planlegging av program og mer konkret informasjon følger i august, fortsetter Steen.

Kaare Berntsen ble etablert i Oslo i 1930 og jobber med antikviteter i tillegg til historisk og moderne kunst.  Edvard Munch har siden begynnelsen vært en viktig del av virksomheten. Av samtidskunst har de tidligere vist etablerte størrelser som Olav Christopher Jenssen, Robert Rauschenberg, Tom Sandberg og Marianne Heske. For tiden viser de en Bjarne Melgaard-utstilling der arbeidene i hovedsak er hentet fra samlingen til Maria A. J. Kalamaki. 

Skriv innlegg
Navn (kun innlegg under fullt navn tillates)*:

E-post (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Leserinnleggene er en viktig del av Kunstkritikk. Vi er derfor svært glad for at du bidrar til vårt leserforum. Vi ber alle følge vanlige regler for høflighet. Husk at du står ansvarlig for dine egne innlegg. Vi godtar derfor kun innlegg under fullt navn.

Redaksjonen leser ikke innlegg før publisering, men følger debatten fortløpende. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg som er usaklige, inneholder personangrep eller som vi av andre grunner finner upassende. Dette skjer uten forhåndsvarsel, og fullstendig etter skjønnsbaserte vurderinger gjort i redaksjonen. I leserinnlegg godtas kun tekst, ingen bilder, video, html-kode el. Lykke til med debatten!