Nyhet 16.09.14

Ny direktør i Roskilde

Birgitte Kirkhoff Eriksen

Birgitte Kirkhoff Eriksen

I en pressemeddelelse udsendt i dag fra Museet for Samtidskunst i Roskilde forlyder det, at bestyrelsen nu har valgt stedets kommende direktør. Det bliver den 41-årige cand. mag. i kunsthistorie Birgitte Kirhoff Eriksen, der kommer fra en stilling som museumsinspektør ved Sorø Kunstmuseum.

Birgitte Kirkhoff Eriksen har tidligere drevet galleriet Kirkhoff Contemporary Art i København samt været museumsinspektør på Arken. Om sin kommende opgave udtaler hun: «Museet for Samtidskunst er det eneste museum i Danmark, der fuldt ud er viet til samtidskunsten. Museet for Samtidskunst er den levende kunsts museum, der ligesom kunsten skal udvikle sig i takt med tiden.»

På Sorø Kunstmuseum har Kirkhoff blandt andet stået bag en udstillingstriologi om den «nye materialitet», som høstede en del opmærksomhed på grund af projektets ambitiøse karakter.

En af Kirkhoffs kommende store opgaver på Museet for Samtidskunst bliver en ændret lokalisering af museet.

Birgitte Kirkhoff Eriksen tiltræder stillingen 1. november. Hun efterfølger Sanne Kofod Olsen, der netop er udnævnt til rektor på Kunstakademiet i København.

Skriv innlegg
Navn (kun innlegg under fullt navn tillates)*:

E-post (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Leserinnleggene er en viktig del av Kunstkritikk. Vi er derfor svært glad for at du bidrar til vårt leserforum. Vi ber alle følge vanlige regler for høflighet. Husk at du står ansvarlig for dine egne innlegg. Vi godtar derfor kun innlegg under fullt navn.

Redaksjonen leser ikke innlegg før publisering, men følger debatten fortløpende. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg som er usaklige, inneholder personangrep eller som vi av andre grunner finner upassende. Dette skjer uten forhåndsvarsel, og fullstendig etter skjønnsbaserte vurderinger gjort i redaksjonen. I leserinnlegg godtas kun tekst, ingen bilder, video, html-kode el. Lykke til med debatten!