Kunstakademiet i Oslo
Nyhet 05.05.06

Ny aksjon for kunstakademiet

På tirsdag arrangerer studentene ved det tidligere Statens kunstakademiet ny aksjon mot Kunsthøgskolen i Oslo.

Tirsdag 9. mai arrangerer studentene ved det tidligere Statens kunstakademiet aksjon mot Kunsthøgskolen i Oslo. Anledningen er kunnskapsminister Øystein Djupedals besøk på Kunsthøgskolen og at KHiO-styret samme dag igjen tar opp fakultetsinndelingen på Kunsthøgskolen der Kunstakademiet og Kunstfag er slått sammen i et Fakultet for visuell kunst.

På studentenes uoffisielle hjemmeside for Kunstakademiet kan man i dag lese Marius von der Fehrs appell med følgende krav til styret: Et eget fakultet for det tidligere Statens kunstakademi, en valgt dekan, en valgt rektor og demokrati i Kunsthøgskolen.

 1. Innlegg fra Redaksjonen

  Lotte Sandberg følger opp saken i dagens utgave av Aftenposten. I følge Sandberg kan Kunnskapsministerens tale på Kunsthøgskolen i Oslo (KHiO) vanskelig tolkes som annet enn en håndsrekning til kunststudentenes kamp, om enn i godt innpakkede ordelag.
  http://www.aftenposten.no/kul_und/article1311494.ece

  Noen omkamp i saken om kunstakademiets innlemmelse i Kunsthøgskolen blir det derimot ikke ifølge Djupedahl. Det skriver Espen A. Eik i sin artikkel i Aftenposten. “Samtidig påpekte han at kampen om det faglige innholdet i et studium aldri er over, og oppfordret dermed studentene til å konsentrere seg om det, ikke om en eventuell omkamp.”
  http://www.aftenposten.no/kul_und/article1311493.ece

  Her kan du lese Øystein Djupedahls tale:
  http://odin.dep.no/kd/norsk/aktuelt/taler/minister/070021-990045/dok-bu.html

  Vil okkupere Kunstakademiet, Universitas 10 mai, 2006
  “- Kunstakademiet skal inn under Kunsthøgskolen, slo kunnskapsminister Øystein Djupedal fast tirsdag. Dermed lover studentene okkupasjon.”
  http://universitas.uio.no/?sak=47812

 2. Innlegg fra Redaksjonen

  Skjebnedag for kunstakademiet

  I dagens Aftenposten skriver Lotte Sandberg om Djupedals besøk på Kunsthøgskolen og styrets gjennomgang av fakultetsinndelingen på Kunsthøgskolen. Her går hun blant annet gjennom den sterkt kritiske “Rapport om styringsform og faglig organisasjonsstruktur ved Kunsthøgskolen i Oslo”, skrevet av leder for Unge Kunstneres Samfund, Eivind Slettemeås,
  http://www.aftenposten.no/meninger/kommentarer/article1309973.ece

Skriv innlegg
Navn (kun innlegg under fullt navn tillates)*:

E-post (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Leserinnleggene er en viktig del av Kunstkritikk. Vi er derfor svært glad for at du bidrar til vårt leserforum. Vi ber alle følge vanlige regler for høflighet. Husk at du står ansvarlig for dine egne innlegg. Vi godtar derfor kun innlegg under fullt navn.

Redaksjonen leser ikke innlegg før publisering, men følger debatten fortløpende. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg som er usaklige, inneholder personangrep eller som vi av andre grunner finner upassende. Dette skjer uten forhåndsvarsel, og fullstendig etter skjønnsbaserte vurderinger gjort i redaksjonen. I leserinnlegg godtas kun tekst, ingen bilder, video, html-kode el. Lykke til med debatten!