Nyhet 30.10.08

Norske Bilder “ spill for galleriet?

I et innlegg i Dagbladet i dag kritiserer Fredrik Winther hvordan Galleri Brandstrup med hjelp fra tunge medieinstitusjoner presenterer sine egne kunstnere som bredden av norsk samtidskunst.

Sist helg stengte den 20nde utgaven av utstillingen «Norske Bilder» i Rådhusgalleriet. Fredrik Winther mener presentasjonen av utstillingen, arrangert av Galleri Brandstrup sammen med Dagens Næringsliv og TV2, minner om villedende markedsføring.

Så godt som alle av Brandstrups kunstnere er representert, og hvis dette sammenliknes med kunstnere fra ledende gallerier for samtidskunst i Norge får vi denne oversikt: Galleri Riis – ingen, Standard (Oslo) – ingen, Galleri MGM – ingen, Lautom Contemporary – ingen, Galleri K – en, Galleri Erik Steen – ingen, Galleri A –  tre, og slik kunne man fortsette.

Norske Bilder – spill for galleriet?, Fredrik Winther, Dagbladet, 29 oktober, 2008

Skriv innlegg
Navn (kun innlegg under fullt navn tillates)*:

E-post (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Leserinnleggene er en viktig del av Kunstkritikk. Vi er derfor svært glad for at du bidrar til vårt leserforum. Vi ber alle følge vanlige regler for høflighet. Husk at du står ansvarlig for dine egne innlegg. Vi godtar derfor kun innlegg under fullt navn.

Redaksjonen leser ikke innlegg før publisering, men følger debatten fortløpende. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg som er usaklige, inneholder personangrep eller som vi av andre grunner finner upassende. Dette skjer uten forhåndsvarsel, og fullstendig etter skjønnsbaserte vurderinger gjort i redaksjonen. I leserinnlegg godtas kun tekst, ingen bilder, video, html-kode el. Lykke til med debatten!