Norsk kritikerlag inviterer til debattmøte under Festspillene i Bergen

Lørdag 23. mai arrangerer Norsk kritikerlag i samarbeid med festspillene i Bergen et debattmøte med utgangspunkt i Vinge/Müllers Vildanden, og stiller spørsmålet: Er kunsten politikkens forutsetning?

Lørdag 23. mai arrangerer Norsk kritikerlag i samarbeid med festspillene i Bergen et debattmøte med utgangspunkt i Vinge/Müllers Vildanden, og stiller spørsmålet: Er kunsten politikkens forutsetning?

Arrangementet begynner kl 12:00 i Logen bar. Vinge/Müllers Vildanden-oppsetning har première dagen før debatten, 22. mai.

Panelet består av:

– Ellen Horn, Sjef for Riksteatret, skuespiller og tidligere kulturminister
– Anna Petersson, skuespiller, regissør og forfatter (Sverige)
– Erling Sandmo, historiker og musikkritiker

Ordstyrer

– Bo Göranzon, professor ved Kungliga Tekniska Högskolen i Stockholm, og utgiver av tidsskriftet Dialog.

Om paneldeltakerne:

Ellen Horn, teatersjef og skuespiller. Hun har spesielt utmerket seg som tolker av samtidsdramatikkens kvinneskikkelser. I 1988 ble hun med i troikaen som ledet Nationaltheatret til Stein Winge ble sjef i 1990, og i 1992 overtok hun ansvaret for teatret som hun ledet til hun i 2001 ble utnevnt som kulturminister i Jens Stoltenbergs første regjering (2001–2002). I 2005 ble hun sjef for Riksteatret, og hennes åremål ble nylig forlenget til 2015.

Anna Petersson, skuespiller, regissør og forfatter. Hun utmerket seg tidlig som en fremragende Ibsentolker. For ti år siden, det vil si før hun fylte 30 år, mottok hun den prestisjetunge Thaliaprisen for sin tolkning av tittelrollen i Hedda Gabler. I dagens Sverige er hun en viktig politisk kommentar, for tiden med en selvskrevet cabaret på Södra teatern.

Erling Sandmo, historiker og musikkritiker. Han er spesialist på kriminalhistorie, mentalitetshistorie i tidlig nytid, rettshistorie og klassisk musikkhistorie, og han har gitt ut flere bøker.

Bo Göranzon, professor i yrkeskunnskap og teknologi på Kungliga tekniska högskolan i Stockholm. Han er også kunstnerisk leder for Dialogseminaret på Dramaten og ansvarlig utgover av tidsskriftet Dialog. Han har også utgitt flere bøker.

Arrangementet er støttet av Institusjonen Fritt Ord og Norsk kulturråd.

Comments (3)