Nyhet 16.05.11

Nordisk støtte til Kunstkritikk

Sekretariatet for Nordisk Ministerråd, Nordisk Råd og Nordisk Kulturfond i København.

Torsdag den 19. mai lanserer Kunstkritikk to nye utgaver: Én nordisk og én internasjonal. Lanseringen kommer etter et år med prøvepublisering på nordiske språk. Hittil har dette vært finansiert med norske midler, men nå er det endelig klart at også Nordisk kulturfond vil være med å støtte dette prosjektet.

– Dette er en anerkjennelse av det arbeidet vi har gjort det siste året og ikke minst en anerkjennelse av at det nordiske kunstfeltet trenger et tidsskrift, sier Jonas Ekeberg, redaktør for Kunstkritikk.

Han velger likevel å dempe forventningene til at støtten vil føre til en sterk økning i aktivtetene.

– Dette gjør oss først og fremst i stand til å videreføre det arbeidet som vi hittil har gjort med kun norske midler. Det gir oss også mulighet til å invitere Island og Finland inn i prosjektet. Vårt mål er imidlertid å sikre en stabil, langsiktig finansiering med både nasjonale og nordiske midler. Vi er fortsatt ikke i havn med dette, men den nordiske støtten representerer et viktig skritt i riktig retning, sier Ekeberg.

Skriv innlegg
Navn (kun innlegg under fullt navn tillates)*:

E-post (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Leserinnleggene er en viktig del av Kunstkritikk. Vi er derfor svært glad for at du bidrar til vårt leserforum. Vi ber alle følge vanlige regler for høflighet. Husk at du står ansvarlig for dine egne innlegg. Vi godtar derfor kun innlegg under fullt navn.

Redaksjonen leser ikke innlegg før publisering, men følger debatten fortløpende. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg som er usaklige, inneholder personangrep eller som vi av andre grunner finner upassende. Dette skjer uten forhåndsvarsel, og fullstendig etter skjønnsbaserte vurderinger gjort i redaksjonen. I leserinnlegg godtas kun tekst, ingen bilder, video, html-kode el. Lykke til med debatten!