Nok en danske til Sørlandets Kunstmuseum

Kunsthistorikeren Lars Grambye er tilbudt stillingen som ny direktør for SKMU Sørlandets Kunstmuseum.

pic_work_369_w600
Peter Lands stripteasenummer i d. 5. may – ett av flere legendariske verk i utstillingen NowHere som Lars Grambye kuraterte på Louisiana i 1996. Foto: Anders Sune Berg.

Styret ved SKMU Sørlandets Kunstmuseum har i dag gått ut med at de vil tilby den ledige direktørstillingen til Lars Grambye (53) fra København. Grambye er gjort kjent med vedtaket, og vil innen kort tid bekrefte om han tar imot stillingen.

Grambye er utdannet historiker og kunsthistoriker, og har en lang institusjonskarriere bak seg. Han har ledet Danish Contemporary Foundation, danskenes pendant til Office for Contemporary Art Norway (OCA), før institusjonen ble nedlagt og erstattet med Kunststyrelsen. Deretter gikk Grambye til jobben som direktør for Malmö Konsthall, før han i 2007 overtok ledelsen for Kunsthallen Brandts i Odense.

imgres-1
Lars Grambye.

I følge en pressemelding sendt fra SKMU i dag, har styret vært opptatt av å finne en person som kan identifisere seg med museets visjoner og mål: «Vi la lagt vekt på kunstfaglig kompetanse på høyt nivå og erfaring med ledelse. En vesentlig målsetning for museet er å gjøre kunst relevant, å ta vårt regionale utgangspunkt på alvor og tenke internasjonalt», heter det i pressemeldingen.

Som tidligere nevnt på Kunstkritikk, var det 13 søkere til direktørstillingen, blant annet Karl Olav Segrov Mortensen (37) og Frank Falch (50) som begge jobber som kuratorer på SKMU. 

Leserinnlegg