Stipendutstillingen, Oslo
Nyhet 10.12.03

Noe gammelt, noe nytt, noe lånt og noe blått

Stipendsøkernes utstilling 2003 – billedkavalkade
6. – 21. desember 2003

Stipendutstillingen er årets kanskje dårligste utstilling med hundrevis av hobbymalere og etablerte kunstnere side om side. Likevel er utstillingen blant de mest sette, og for mange også den viktigste. Nærmere 2000 søkere kjemper om 40 millioner kroner fordelt på 400 stipender.


Den som forsøker å lete etter tendenser på Stipendutstillingen, må lete lenge. Med over 1500 utstilte arbeider av like mange kunstnere skal man gå mange runder for å få med seg alt. Strengt tatt dreier det seg ikke om en utstilling i vanlig forstand, men en provisorisk montering for stipendkommiteen. Monteringen av arbeidene følger enkle geometriske lover, ikke en kvadratcentimeter får stå tomt, og selv om alle innsendte arbeider i prinsippet skal være med, er en del av arbeidene plassert i kjelleren uten tilgang for publikum. I tillegg vises i år ingen video- eller lydarbeider i utstillingen. Bortsett fra et knippe mindre skulpturer spredd omkring er det altså på veggen det skjer. I første etasje hovedsaklig i form av fotografi og forskjellige grafiske teknikker, mens annen etasje er okkupert av maleri og tekstil. Vi tilbrakte en formiddag i utstillingen og fant noe gammelt, noe nytt, noe lånt og noe blått.

     
   
 1. Innlegg fra Ulf Winterbjerg

  Stipendutstillingen viser med all tydelighet at kunstnere burde styre verden.
  Da ville den nemlig fått; ramme, passe par tout og kanskje også glass.
  Det vill blitt en stor jobb for rammemakerne i verden og ville således skapt en masse nye arbeidsplasser som igjen ville drevet bnp. hos de fleste nasjoner opp til uante høyder.
  Verdensbanken ville gledet seg, rentenivået kanskje utjevnet seg og hele verden ville blitt frigjort fra faren for kreft under et hullete ozonlag.
  JA til En Kunstner styrt verden!! Leve Kunstnerne – de skal overta jorden!!! (snart).

Skriv innlegg
Navn (kun innlegg under fullt navn tillates)*:

E-post (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Leserinnleggene er en viktig del av Kunstkritikk. Vi er derfor svært glad for at du bidrar til vårt leserforum. Vi ber alle følge vanlige regler for høflighet. Husk at du står ansvarlig for dine egne innlegg. Vi godtar derfor kun innlegg under fullt navn.

Redaksjonen leser ikke innlegg før publisering, men følger debatten fortløpende. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg som er usaklige, inneholder personangrep eller som vi av andre grunner finner upassende. Dette skjer uten forhåndsvarsel, og fullstendig etter skjønnsbaserte vurderinger gjort i redaksjonen. I leserinnlegg godtas kun tekst, ingen bilder, video, html-kode el. Lykke til med debatten!