Nyhet 25.11.05

NIFCA legges ned

Den endelige avgjørelsen om nedleggelse av NIFCA er nå klar. Sammen med ti andre kulturkommiteer i det nordiske kultursamarbeidet legges de ned fra årsskiftet 2006/2007.

Den endelige avgjørelsen om nedleggelse av NIFCA er nå klar. Sammen med ti andre kulturkommiteer i det nordiske kultursamarbeidet legges de ned i og med regnskapsåret 2006.

Den endelige avgjørelsen om nedleggelse av NIFCA er nå klar. Sammen med ti andre kulturkommiteer i det nordiske kultursamarbeidet legges de ned i og med regnskapsåret 2006. Dette framgår av en pressemelding fra NIFCA i dag. Avgjørelsen ble gjort på de nordiske kulturministrenes møte i Reykjavik 26 oktober. Den nye strukturen for det nordiske kultursamarbeidet skal bestå av tidsbegrensede programmer som skal initieres av kulturministrene. Tre overgripende programmer er allerede bestemt: Et mobilitets- och residensprogram som vil omfatte deler av NIFCA, Nordscreen og Sleipnir, et program for utvikling av nordiske dataspill for barn og et tverrsektorielt kunstprogram som planeres å starte i 2007.

For mer informasjon, se det danske kulturministeriets hjemmeside: www.kum.dk

  1. Innlegg fra Redaksjonen

    Eivind Slettemeås i Unge Kunstneres Samfund, mener nedleggelsen av Nifca vil bety mer styring fra staten over Kunst-Norden. Les intervju i Klassekampen fra 6 desember.

    http://www.klassekampen.no/kk/index.php/news/home/artical_categories/kultur_medier/2005/december/redd_for_statens_lange_kunst_arm

Skriv innlegg
Navn (kun innlegg under fullt navn tillates)*:

E-post (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Leserinnleggene er en viktig del av Kunstkritikk. Vi er derfor svært glad for at du bidrar til vårt leserforum. Vi ber alle følge vanlige regler for høflighet. Husk at du står ansvarlig for dine egne innlegg. Vi godtar derfor kun innlegg under fullt navn.

Redaksjonen leser ikke innlegg før publisering, men følger debatten fortløpende. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg som er usaklige, inneholder personangrep eller som vi av andre grunner finner upassende. Dette skjer uten forhåndsvarsel, og fullstendig etter skjønnsbaserte vurderinger gjort i redaksjonen. I leserinnlegg godtas kun tekst, ingen bilder, video, html-kode el. Lykke til med debatten!