Nicolas Bourriaud

Paris
Nyhet Artikkel på Engelsk|03.11.11

Nicolas Bourriaud er ny leder af kunstakademiet i Paris

Nicolas Bourriaud. Foto: Mariann Enge.

Den franske minister for kultur og kommunikation, Frédéric Mitterand, har annonceret, at Nicolas Bourriaud skal være den ny leder af  l’Ecole Nationale Supérieure des Beaux-Arts i Paris. Bourriaud er født i 1965 og en førende international kunstkritiker. Han var leder af Palais de Tokyo fra 1999-2006 sammen med Jérome Sans og var Gulbenkian kurator i samtidskunst på Tate Britain, London, 2008-2010. I 2009 kuraterede han den 4. Tate Triennial med titlen Altermodern. De sidste par år har han arbejdet i det franske kulturministerium.

Om udnævnelsen siger Charlotte Laubard, direktør for CAPC, samtidskunstmuseet i Bordeaux, til Le Monde:

«Med ham [Bourriaud] åbner skolen sig mod en generation som har skrevet kunsthistorie de sidste femten år og som vil indskrive skolen i et internationalt felt af høj klasse. Han er måske ikke den ideelle leder – administration er ikke hans foretrukne gebet! Men han er en brilliant teoretiker […] og han ved hvordan de kunstneriske institutioner bør fornys og bringes ind i det 21. århundrede.»

Nicolas Bourriaud, som efterfølger Henry-Claude Cousseau, indtager sin nye post januar 2012.

Skriv innlegg
Navn (kun innlegg under fullt navn tillates)*:

E-post (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Leserinnleggene er en viktig del av Kunstkritikk. Vi er derfor svært glad for at du bidrar til vårt leserforum. Vi ber alle følge vanlige regler for høflighet. Husk at du står ansvarlig for dine egne innlegg. Vi godtar derfor kun innlegg under fullt navn.

Redaksjonen leser ikke innlegg før publisering, men følger debatten fortløpende. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg som er usaklige, inneholder personangrep eller som vi av andre grunner finner upassende. Dette skjer uten forhåndsvarsel, og fullstendig etter skjønnsbaserte vurderinger gjort i redaksjonen. I leserinnlegg godtas kun tekst, ingen bilder, video, html-kode el. Lykke til med debatten!