Laurie Anderson

Nyhet 07.10.10

– Nettet utfordrer museene

Den amerikanske performancekunstneren og musikeren Laurie Anderson uttalte i et intervju forrige uke at hun mener å se at mulighetene for å distribuere kunst på nettet har skapt en ny trend innenfor kunstverdenen. I følge Reuters sier Anderson at nettsteder som YouTube nå er anerkjent som arena for å nå ut til et større publikum med kunst, noe hun mener utfordrer de tradisjonelle distribusjonskanalene; fysiske museer og kunstgallerier.

Laurie Anderson på coveret av sin seneste plateutgivelse, Homeland, 2010.

«Hvis du vil lage en film eller et kunstverk, er det ikke nødvendig å få det godkjent av en kurator… du kan bare lage det, legge det ut, og der er det, i verden, akkurat som om det hang på veggen på MOMA,» sier Laurie Anderson til Reuters.

Anderson, som nylig satt juryen for YouTube Play. A Biennal of Creative Video, en internasjonal video-konkurranse arrangert av Guggenheim-museet og YouTube, hevder at kulturinstitusjonene er i ferd med å få litt panikk. «De kommer til å komme i samme situasjon som plateselskapene,» slår Laurie Anderson fast i intervjuet med Reuters. Men om det er en positiv eller negativ utvikling for kunstfeltet med slik gratis distribusjon på nettet, er hun mer usikker på.

Skriv innlegg
Navn (kun innlegg under fullt navn tillates)*:

E-post (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Leserinnleggene er en viktig del av Kunstkritikk. Vi er derfor svært glad for at du bidrar til vårt leserforum. Vi ber alle følge vanlige regler for høflighet. Husk at du står ansvarlig for dine egne innlegg. Vi godtar derfor kun innlegg under fullt navn.

Redaksjonen leser ikke innlegg før publisering, men følger debatten fortløpende. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg som er usaklige, inneholder personangrep eller som vi av andre grunner finner upassende. Dette skjer uten forhåndsvarsel, og fullstendig etter skjønnsbaserte vurderinger gjort i redaksjonen. I leserinnlegg godtas kun tekst, ingen bilder, video, html-kode el. Lykke til med debatten!