Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design
Nyhet 16.11.10

Konkurransen om nasjonalmuseumsbygg avgjort

I går, 15. november, ble det omsider offentliggjort at det ble Forum Artis av tyske Kleihues + Schuwerk Gesellschaft von Architekten som vant plan- og designkonkurransen om et nytt museumsanlegg for Nasjonalmuseet på Vestbanen.

Forum Artis av tyske Kleihues + Schuwerk Gesellschaft von Architekten.

De Berlinbaserte arkitektene bak det vinnende prosjektet Forum Artis, Jan Kleihues og Klaus Schuwerk, sier til Aftenposten at de var redde for at de var ute av konkurransen, ettersom forhandlingene tok så lang tid. 12. april i år fikk Forum Artis 1. premie da juryen utpekte tre rangerte vinnere av konkurransen om nytt Nasjonalmuseum, og siden da har Statsbygg ført forhandlinger med de tre. De to andre konkurrentene i forhandlingene har vært JAJA Architects ApS, København med Urban Transition og Henning Larsen Architects A/S; København med Trylleesken.

«Etter en helhetlig avveining vurderes tilbudet fra Kleihues + Schuwerk som det beste og det økonomisk mest fordelaktige. Forslaget klarer å kombinere gode og tydelige publikumsarealer med funksjonelle løsninger for å bevare og sikre Nasjonalmuseets samlinger. Dette er en viktig årsak til at forum artis vinner konkurransen om et nytt museumsanlegg på Vestbanen,» heter det i begrunnelsen for avgjørelsen.

I følge fremdriftsplanen vil det signeres kontrakt med vinneren 30. november i år. Stortinget behandler saken og fastsetter kostnadsrammen i 2012/2013, og byggestart er planlagt i 2014. Nasjonalmuseet skal i følge den nåværende tidsrammen flytte inn i bygget i 2017. Mer informasjon finnes på Statsbyggs nettsider.

Skriv innlegg
Navn (kun innlegg under fullt navn tillates)*:

E-post (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Leserinnleggene er en viktig del av Kunstkritikk. Vi er derfor svært glad for at du bidrar til vårt leserforum. Vi ber alle følge vanlige regler for høflighet. Husk at du står ansvarlig for dine egne innlegg. Vi godtar derfor kun innlegg under fullt navn.

Redaksjonen leser ikke innlegg før publisering, men følger debatten fortløpende. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg som er usaklige, inneholder personangrep eller som vi av andre grunner finner upassende. Dette skjer uten forhåndsvarsel, og fullstendig etter skjønnsbaserte vurderinger gjort i redaksjonen. I leserinnlegg godtas kun tekst, ingen bilder, video, html-kode el. Lykke til med debatten!