Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design
Nyhet 17.03.11

Nasjonalmuseet innfører inngangspenger

Museet for samtidskunst. Foto: Nasjonalmuseet / Morten Thorkildsen.

På grunn av regjeringens innføring av 8 prosent moms på billetter til bl.a. museer og gallerier, gjeninnførte Astrup Fearnley Museet inngangspenger fra 1. juli 2010, etter fem år med gratis inngang. Med henvisning til den nye kulturmomsen vil også Nasjonalmuseet innføre en billettavgift, fra 1. mai 2011.

– Endringer i merverdiavgiftsloven åpner for nye muligheter i den ekspansjonsfasen Nasjonalmuseet går inn i. Med en moderat billettpris, gunstige rabattordninger og én gratis dag i uken, sikrer vi tilgjengeligheten til kunsten og våre samlinger, sier styreleder Svein Aaser i en pressemelding fra museet.

Normal billettpris på Nasjonalmuseet vil fra 1. mai bli kr 50. Frem til denne datoen har Nasjonalmuseet gratis adgang og tar kun entré for enkelte temporære utstillinger som for eksempel Rubens – van Dyck – Jordaens som for tiden vises i Nasjonalgalleriet.

Skriv innlegg
Navn (kun innlegg under fullt navn tillates)*:

E-post (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Leserinnleggene er en viktig del av Kunstkritikk. Vi er derfor svært glad for at du bidrar til vårt leserforum. Vi ber alle følge vanlige regler for høflighet. Husk at du står ansvarlig for dine egne innlegg. Vi godtar derfor kun innlegg under fullt navn.

Redaksjonen leser ikke innlegg før publisering, men følger debatten fortløpende. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg som er usaklige, inneholder personangrep eller som vi av andre grunner finner upassende. Dette skjer uten forhåndsvarsel, og fullstendig etter skjønnsbaserte vurderinger gjort i redaksjonen. I leserinnlegg godtas kun tekst, ingen bilder, video, html-kode el. Lykke til med debatten!