Moderna Museet Malmö, Malmö
Nyhet 20.10.11

Moderna Museet trapper ned i Malmö

Moderna Museet Malmö © Foto: Åsa Lundén.

Moderna Museet i Malmö åpnet dørene i desember 2009 og har siden den gangen forsøkt å markere seg som et selvstendig supplement til modermuseet i Stockholm. Museumssjef Magnus Jensner kom fra suksess med Dunkers Kulturhus i Helsingborg en time nord for for Malmö. Han var allerede før åpningen klar over utfordringen, men håpet museet skulle oppnå selvstendighet. «Det er viktig å poengtere at Moderna Museet Malmö ikke er en ufo fra Stockholm som skal bedrive Stockholmsvirksomhet. Det er en lokal virksomhet. Det skal være en filial, men en selvstendig filial,» sa Jensner til lokalavisen Sydsvenska Dagbladet i 2008.

Nå er den drømmen skrinlagt. I følge en pressemelding fra Moderna Museet er driften av Malmö-filialen blitt dyrere enn ventet og to millioner kroner skal spares blant annet ved at man avvikler sjefens kontrakt og i stedet ansetter en «koordinator» i Malmö. Både logistisk og kunstnerisk skal Moderna Museet Malmö nå ha et «øket samarbeid med Stockholm».

Skriv innlegg
Navn (kun innlegg under fullt navn tillates)*:

E-post (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Leserinnleggene er en viktig del av Kunstkritikk. Vi er derfor svært glad for at du bidrar til vårt leserforum. Vi ber alle følge vanlige regler for høflighet. Husk at du står ansvarlig for dine egne innlegg. Vi godtar derfor kun innlegg under fullt navn.

Redaksjonen leser ikke innlegg før publisering, men følger debatten fortløpende. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg som er usaklige, inneholder personangrep eller som vi av andre grunner finner upassende. Dette skjer uten forhåndsvarsel, og fullstendig etter skjønnsbaserte vurderinger gjort i redaksjonen. I leserinnlegg godtas kun tekst, ingen bilder, video, html-kode el. Lykke til med debatten!